Peter Krchňák, riaditeľ HR Asko Nábytok
StoryEditor

Novým personálnym riaditeľom ASKO - NÁBYTOK je Peter Krchňák

29.05.2023, 10:23
Autor:
redred

Prináša  skúsenosti z retailu, predovšetkým z maloobchodných reťazcov, ako je Tesco, Lidl alebo OBI.

Venovať sa bude budovaniu HR stratégie, zameria sa na ďalší rozvoj otvorenej komunikácie naprieč celou spoločnosťou, ale aj na väčšie zapojenie personálneho oddelenia do interných projektov.

„Spoločnosť ASKO – NÁBYTOK disponuje skvelým tímom ľudí či už na predajniach, na skladoch alebo na centrále. Sú odborníci a vedia, čo robia. Som rád, že môžem byť jej členom. Spoločne s kolegami chceme tvoriť oddelenie, ktoré bude podporou nášho biznisu. Napriek tomu, že máme svoju dennú rutinu a priority, chceli by sme tiež navštevovať zamestnancov na našich pracoviskách od Chomutova až po Košice, spolupracovať na interných projektoch, ale klásť dôraz aj na naše firemné vízie a hodnoty,“ uvádza Peter Krchňák.

Od kultúrnej antropológie k HR

Peter Krchňák absolvoval magisterský odbor kulturológie na Univerzite Karlovej, venoval sa aj štúdiu práva. Prvé bohaté pracovné skúsenosti získaval na personálnom oddelení v spoločnosti Tesco v Čechách aj na Slovenku. Ná-sledne pôsobil v spoločnosti Lidl, kde sa okrem iného venoval zavádzaniu HR procesov a projektov alebo poskytoval podporu a konzultácie regionálnym tímom a manažmentu. Potom pracoval ako HR manažér pre OBI, kde sa po-dieľal na rozmanitej škále personálnych aktivít od implementácie nových procesov a projektov, vrátane náboru vedúcich pracovníkov, podpory a školenia manažérov, až po HR marketingové aktivity. 

Personálny tím teraz čaká realizácia niekoľkých plánov, ktoré sa premietnu do všetkých štruktúr naprieč spoloč-nosťou. „V najbližšej dobe sa zameriame na zmapovanie nastavených HR procesov, firemných hodnôt a kultúry v prevádzke. Jednou z hlavných hodnôt v našej spoločnosti je otvorená komunikácia, ktorá je v HR oddelení prioritou už niekoľko rokov. Práve na komunikácii chceme naďalej pracovať a prehlbovať takzvanú politiku otvorených dverí. Osobne verím, že komunikácia bez zábran je veľmi potrebná."

Zmeny potom čakajú personálny tím, ktorý čoskoro doplnia noví kolegovia, ktorí sa súčasne viac zapoja do inter-ných projektov a budú sa podieľať na ich príprave. 

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 16:21