Yolka Udičová si zakladá vlastnú agentúru.archív
StoryEditor

Yolka Udičová si zakladá vlastnú agentúru. Názov nesie jej meno

21.10.2024, 16:26
Autor:
michmich

Od prvého novembra tak na trh reklamných agentúr vstúpi Yolka Agency.

Dlhoroční spolumajitelia Respect APP Yolka Udičová a Ondrej Štefánik sa rozhodli po 20 rokoch ukončiť svoju spoločnú púť reklamou. S Yolkou do novej agentúry prechádza aj časť klientov. Ide o Alma Career Slovakia a Alma Career Czechia - konkrétne projekty Profesia days a Career Expo, YouGov, DHL, Podbanské Resort, OOCR Malé Karpaty a Úsmev ako dar.

„S Yolkou spolupracujeme už viac ako desať rokov. Naša spolupráca priniesla za tento čas výrazné zviditeľnenie a posilnenie nášho brandu, vďaka nej odborná aj laická verejnosť vníma našu organizáciu ako stabilnú, pomáhajúcu, efektívne, odborne a kvalitne pracujúcu pre rodiny a ich deti v núdzi, náhradné rodiny, deti a mladých dospelých v centrách pre deti a rodiny. Vďaka jej osobnej angažovanosti získavame každým rokom viac finančných prostriedkov od právnických aj fyzických darcov, viac dobrovoľníkov a viac záujemcov o náhradné rodičovstvo. Yolka ďakujeme Ti, že si, že pri nás stojíš, za tvoje odborné i osobné rady. Ďakujeme Ti, že aj Tebe záleží na tom, aby rodina zostala spolu,“ zveril sa tím Úsmevu ako dar.

image

Od prvého novembra tak na trh reklamných agentúr vstúpi Yolka Agency.

archív
Zakladateľka novej agentúry, ktorá v minulosti s Respect APP získala množstvo národných aj svetových ocenení za kreativitu či efektivitu berie túto veľkú zmenu ako výzvu:

"V Respecte som prežila veľa pekných a úspešných rokov, keď sa nám kreatívne aj biznisovo darilo byť medzi slovenskou elitou. Bude mať vždy miesto v mojom srdci a držím mu palce aj do budúcna. Verím však, že osamostatnenie je dobrým krokom a impulzom robiť niektoré veci inak. Agentúra je nová, ale ja ani ľudia s ktorými budem spolupracovať rozhodne nie sú v biznise žiadni nováčikovia. Práve naopak. Jedným z pilierov Yolka Agency bude kvalita, založená na spolupráci s top profesionálmi, ktorých som mala možnosť spoznať za vyše 20 rokov, ktoré sa v brandži pohybujem," hovorí samotná zakladateľka. 

image

Yolka Udičová

Yolka začala svoju kariéru v reklame pred 24 rokmi ako art director v agentúre Wiktor Leo Burnett. Neskôr v roku 2004 spoluzakladala full-servisovú agentúru Respect APP. Za 20 rokov jej vedenia získala viac ako 80 národných a medzinárodných ocenení. Vytvorila kampane pre klientov v rôznych odvetviach vrátane bankovníctva (Prvá stavebná sporiteľňa), FMCG (Kaufland),či automobilového priemyslu (Hyundai). Okrem toho pracovala aj na komunikácii ďalších značiek ako Tento, ZSE, Slovnaft či Asahi. CSR témam a zbierkam sa venuje už viac ako 10 rokov, najmä pre Úsmev ako dar.

Je členkou ADC Slovakia. Svoje skúsenosti pravidelne zúročuje na slovenských aj zahraničných súťažiach ako Golden Drum, Zlatý klinec, Prokop, Flema Media, alebo Najzamestnávateľ.

menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
21. október 2024 16:30