StoryEditor

Varšavu prekvapila mŕtva veľryba pod mostom, bola to ale reklama

10.12.2017, 10:53
Autor:
ČTKČTK
Jeden časopis tak propagoval svoje najnovšie číslo.

Snímky pätnásťmetrovej veľryby, presnejšie vorvaňa obrovského, vyplaveného počas noci na breh Visly pri moste v centre Varšavy, vzbudili koncom týždňa rozruch na sociálnych sieťach.

Nebola to žiadna fotomontáž - na mieste nálezu sa objavili nielen zvedavci, ale aj policajná hliadka, hasiči a ekológovia.

metrowarszawa.gazeta.pl

​Dokonca sa špekulovalo, či v rieke nepláva druh či družka uhynulého zvieraťa. Nakoniec sa ale ukázalo, že ide o reklamu. "Zviera nebolo skutočné, ale umelé a nafukovacie," uviedla televízia TVN 24.

​Zo začiatku však všetko vyzeralo úplne vierohodne, rovnako ako sám vorvaň. Špecialisti v ochranných odevoch, ktorí zviera ohradili páskou, tvrdili, že vorvaň môže byť ešte nažive a že ho vypustia späť do Visly, alebo prevezú na bezpečnejšie miesto. Na mieste podľa reportéra vládlo veľké vzrušenie.

metrowarszawa.gazeta.pl

Napokon vyšlo najavo, že atrapu i rozruch okolo má na svedomí jeden časopis, ktorý týmto spôsobom propagoval sám seba a svoje najnovšie číslo s veľrybou na obálke. Vorvaňa si pre túto akcio zapožičali z Belgicka, od spolku umelcov a ekológov, ktorí svoju veľrybu už takto párkrát vystavovali. Prepraviť ju do Varšavy musel kamión.

metrowarszawa.gazeta.pl

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 10:25