StoryEditor

IAB Slovakia prináša na trh DIMAQ. Medzinárodnú certifikáciu v digitálnom marketingu

24.08.2018, 08:54
Autor:
TSTS
Bude benefitom pre marketérov, aj pre celý trh.

IAB Slovakia za posledné dva roky venovala veľa úsilia  podpore vzdelávania v rôznych oblastiach digitálneho marketingu a v roku 2017 sa rozhodla priniesť na Slovensko profesionálny certifikačný program DIMAQ, z ktorého budú mať benefit nie len samotní online marketéri, ale aj zamestnávatelia a celý online trh. Svojimi nadstavbami v podobe prípravného kurzu a súčasne recertifikačným procesom podporuje vzdelávanie a rozvoj marketérov v digitálnom prostredí.

Prípravu na absolvovanie DIMAQ certifikátu ako aj lokalizáciu otázok skúšky na Slovensku zastrešujú štyria Master tréneri, profesionáli s dlhodobými skúsenosťami v digitálnom marketingu, ktorí sú z radov členov IAB Slovakia.

Absolvovanie skúšky DIMAQ deklaruje znalosti naprieč 12 modulmi, ktoré pokrývajú všetky oblasti digitálneho marketingu. Komplexné sylaby uchádzači môžu nájsť na stránke dimaq.sk. Certifikát je platný dva roky. Stupeň certifikácie DIMAQ Professional nie je primárne určený pre úplných začiatočníkov, vyžaduje sa aktívna prax na niektorej z pozícii v digitálnom marketingu minimálne jeden rok, ideálne dva.

DIMAQ je vypracovaný v súlade s európskym kvalifikačným rámcom (EQF) a spĺňa najvyššie štandardy medzinárodných vzdelávacích predpisov. Tento certifikát je zároveň akreditovaný nadnárodným zdužením IAB Europe. DIMAQ je licencovanou značkou združenia IAB Poľsko a aktuálne tento program implementovali viaceré európske trhy, medzi ktoré patria: Poľsko, Slovinsko, Srbsko a Grécko. Záujem potvrdili aj ďalšie krajiny.

Miroslav Pagáč, predseda Správnej rady a DIMAQ Master tréner: „Profesionálnu certifikáciu slovenský trh potreboval už dávno, aby existovala jednotná mena overenia vedomostí, čo výrazne uľahčí rekrutačné procesy v digitálnom odvetví, podporí ľudí, aby na sebe stále pracovali a zároveň umožní digitálnym subjektom a oddeleniam odprezentovať referenciu profesionálneho tímu / členov. Certifikačný program DIMAQ je možné efektívne začleniť aj do svojho interného programu vzdelávania a rozvoja zamestnancov. Zamestnanci získajú uznávanú referenciu do svojich životopisov, čo im môže otvoriť cestu k lepším pozíciám a vyššiemu ohodnoteniu.“

Záujemci o certifikáciu DIMAQ sa už môžu prihlásiť cez registračný formulár na stránke dimaq.sk na prípravný kurz, ktorý prebehne v októbri. Skúška je plánovaná na november tohto roka.

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 09:00