robotReuters
StoryEditor

Angličtinu budú deti učiť roboti

24.08.2018, 11:20
Autor:
ČTKČTK
V japonských školách pomôžu roboti učiteľom s výučbou angličtiny.

S výučbou angličtiny budú od budúceho roku v niektorých japonských triedach pomáhať anglicky hovoriaci roboti. Japonské ministerstvo školstva chce týmto spôsobom prispieť k zlepšeniu dlhodobo nízkej úrovni hovorovej i písanej angličtiny japonských študentov, uviedla agentúra AFP.

Skúšobný projekt, ktorý vyjde zhruba na 250 miliónov jenov (2 mil. eur), sa bude týkať asi 500 školských tried. "Roboti, ktorí sú dnes na trhu, majú rôzne funkcie. Môžu napríklad kontrolovať výslovnosť jednotlivých žiakov na hodinách angličtiny," hovorí predstaviteľ ministerstva školstva, ktorý má na starosti medzinárodné vzdelávanie.

​"Roboti sú ale len jedným z príkladov skúšobného programu, plánujeme aj ďalšie opatrenia ako používanie aplikácií pre tablety k výučbe angličtiny či online lekcie anglického jazyka s ľuďmi, ktorí majú angličtinu ako materinský jazyk," dodal.

Angličtina je v súčasnosti pre japonských žiakov povinná od 12 rokov, od roku 2020 budú ale japonské deti povinne s angličtinou začínať už v desiatich rokoch. Japonské školy však majú obecne problémy zohnať kvalifikovaných učiteľov anglického jazyka, píše AFP.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 23:12