Walmart
StoryEditor

Americký reťazec ponúka na predaj tričká so sovietskymi symbolmi

30.08.2018, 12:23
Autor:
ČTKČTK
"Symboly masových vrážd, dostupný za zníženej ceny," komentuje značku americká publicistka.

Kontroverzie na sociálnych sieťach vyvolal počin amerického reťazca Walmart, ktorý dal do predaja tričká so sovietskou symbolikou: kosákom a kladivom a nápisom CCCP, čo v azbuke znamenalo skratku SSSR pre Zväz sovietských socialistických republík. Obchod podľa nich nahráva Kremlu a propaguje symboly štátu, ktorý má na svedomí vraždy a utrpenie miliónov ľudí.

Walmart

"Symboly masových vrážd, dostupný za zníženej ceny. Vďaka Walmarte," ironicky poznamenala na Twitteri americká publicistka Anne Applebaumová, svojho času ocenená Pulitzerovou cenou za knihu "Gulag. História" o sovietskych väzenských táboroch.

"Dúfam, že 'géniom' v marketingu Walmarte je zle, keď sa spätne pozrú na tento hlúpy nápad," prihodil si finančník William Browder, ktorý sa pred niekoľkými rokmi zasadil o prijatie protiruských sankcií v americkom Kongrese.

Nechýbajú však ani paródie a výzvy na bojkot reťazca, podľa ktorého sa symbolmi niekdajšieho Sovietskeho zväzu stali kontroverznými ikonami popkultúry, podobne ako napríklad tvár revolucionára Che Guevaru.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 16:00