StoryEditor

Video, ako Expl0ited dostal 100 pízz, je súčasťou kampane ČSOB

12.09.2018, 11:51
Autor:
pzpz
Projekt Digitálna inteligencia pripravuje banka spolu s TRIADom.

Do boja proti zneužívaniu peňazí sa najnovšie zapojil Expl0ited a Yablko. Práve títo dvaja vlogeri sa stali hlavnými predstaviteľmi pokračovania projektu Digitálna inteligencia, v ktorom sa ČSOB po minuloročnom úspechu rozhodla pokračovať.

Už druhý rok spolupracuje ČSOB s edukatívnym projektom Digitálna inteligencia s agentúrou TRIAD Advertising. Po úspechu projektu v minulom roku, kedy Digitálna inteligencia získala ocenenie v rámci cien Hermes Komunikátor roka 2017, sa tento rok do neho zapojili aj dvaja spomínaní youtuberi. Aktuálne štvorka na trhu slovenských influencerov Expl0ited a pre mnohých zatiaľ menej známy youtuber Yablko, ktorý sa už dlhšie venuje videám a programovaniu.

 „Pre ČSOB ako spoločnosť podnikajúcu vo finančnom sektore je téma bezpečnej správy financií prioritou. Dbáme na všetky pravidlá a dodržiavanie bezpečnostných kritérií tak, aby sme chránili peniaze klientov. Na to však potrebujeme aj pomoc z druhej strany, teda zo strany klientov. Uvedomujeme si, že ak vložíme energiu do ich edukácie, bezpečnosť ich peňazí sa zvýši. V tomto roku sme sa rozhodli osloviť aj mladšiu generáciu, nakoľko čoraz viac a viac začína narábať s modernými platobnými prostriedkami a táto téma sa ich určite týka“, hovorí Juraj Štefanovič, PR špecialista ČSOB. 

„Preto sme sa rozhodli osloviť Expl0iteda a Yablka, s ktorými sme vytvorili seriál hackerských prankov (Hack Pranks), v ktorých sme chceli ukázať, ako si nedávame pozor na sociálnych sieťach a ako málo stačí a môžeme mať problém“, hovorí o kampani copywriter agentúry TRIAD Matúš Hliboký. 

Namiesto klasickej reklamy vymyslela agentúra kampaň, ktorú tvorí séria videí a instastories vytvorených v spolupráci s Expl0itedom a Yablkom, aby stopercentne zapadli do konceptu ich YouTube kanálov. Prvé zo série videí len za 3 dni od spustenia videlo už takmer 200 000 ľudí. A za prvý týždeň si test digitálnej inteligencie urobilo viac ako 3 000 ľudí. 

Prvú fázu kampane tvorí okrem seriálu Hack Pranks aj webová stránka www.digitalnainteligencia.sk, na ktorej si môžu užívatelia zmerať svoj digitálny kvocient (tzv. DQ) a vyhrať smartfón či antivírus, teda ceny, ktoré korešpondujú s témou kampane.  

Druhá fáza kampane zavedie Expl0iteda a Yablka na stredné školy a nechá ich vyučovať špeciálne pripravenú hodinu Informatiky na tému digitálnej bezpečnosti. 

 Je super, že ČSOB pristupuje k tejto téme zodpovedne a snaží sa tému digitálnej bezpečnosti priniesť aj medzi mladých ľudí. Navyše, toto bola prvá kampaň, ktorá ma donútila zamyslieť sa nad tým, ako používam svoj mobil, PC a sociálne siete“, povedal o kampani kreatívny riaditeľ agentúry TRIAD Vlado Kurek.

 Vizitka agentúry

Creative director: Vlado Kurek
Art Director: Adam Majko
Strategy director: Alan Holub
Copywriter: Matúš Hliboký
Account manager: Natália Mikušová
Produkcia: Viliam Janošík
Programátor: Ján Timoranský
Social media manager: Michal Zborovjan

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 16:55