HN Pavol Funtal
StoryEditor

Truban predáva WebSupport

11.02.2019, 10:14
Autor:
(pš)(pš)tsts
A odkrýva svoje plány do budúcna.

Slovenská hostingová jednotka WebSupport sa stáva členom Loopia Group. Pridáva sa tak k švédskej jednotke Loopia a českej trojke Active24. WebSupport prináša do skupiny vyladenú hostingovú architektúru, vlastný softvér aj biznisové plány.

“Chcel som, aby WebSupport mal európsky príbeh a pokračoval ďalej. Ja som si dokázal, že úspešná slovenská firma sa dá vybudovať čestne a čisto. Teraz idem naplno do politiky, aby som ukázal, že tak čestne a transparentne sa dá riadiť aj štát,” hovorí Michal Truban, zakladateľ firmy.

Na svojom Facebooku Michal Truban píše, že sa uzavrela jedna etapa z jeho profesionálneho života. "Svoj podnikateľský sen som si už splnil. Dokázal som, že úspešná slovenská firma sa dá vybudovať čestne a čisto," píše v statuse Truban.

Zároveň odkrýva nové plány: "Teraz idem naplno do politiky, aby som ukázal, že tak čestne a čisto sa dá riadiť aj štát."

Truban hovorí o tom, že WebSupport zakladal ako mladý a neskúsený 18-ročný chalan na strednej škole. Za sedemnásť rokov sa mu s tímom podarilo vybudovať najväčší webhosting na Slovensku s pobočkami v zahraničí. "Podarilo sa nám vybudovať známu a úspešnú firmu, ktorej príbeh sa stal vzorom pre ďalšie slovenské firmy a startupy. Napísal som o tom aj knihu .Support, ktorá sa stala bestsellerom so štvrtou dotlačou."

WebSupport dostával ponuky na predaj každý rok, Trubam ich ale nikdy neakceptoval. Až prišla ponuka spoločnosti Axcel.

Axcel je investičná spoločnosť, ktorá spravuje kapitál súkromných investorov a investuje predovšetkým do stredne veľkých podnikov v rôznych odvetviach. V súčasnosti disponuje piatimi fondami s celkovým kapitálom v hodnote viac ako dve miliardy eur. Výber WebSupportu ako ďalšej investície bol založený na dlhodobej finančnej výkonnosti, spokojnosti zákazníkov, unikátnej kultúre a silnom tíme. WebSupport tím sa tak pripája do rodiny úspešných príbehov ako Pixel Federation, Sygic, Slido či Exponea a prijíma novú výzvu.

K transakcii prichádza vo veľmi úspešnom období výrazného rastu, medziročne firma rástla o 17 percent. Severská investičná spoločnosť Axcel ponúkla okrem vysokej valuácie aj množstvo synergií - a hlavne ambíciu posunúť úspešný príbeh ďalej za hranice Slovenska.

Týmto krokom sa Slovákom zároveň otvárajú dvere k ďalším významným akvizíciám na domácom aj zahraničnom trhu. Ambíciou je dodávať kvalitné produkty, technologické inovácie a špičkový support ďalším desaťtisícom zákazníkov.

“Cieľom je dokázať, že úspech na slovenskom trhu je dobrým odrazovým mostíkom k medzinárodnému úspechu”, dodáva Ján Cifra, CEO WebSupportu.

01 - Modified: 2021-08-16 13:36:04 - Feat.: - Title: Websupport spúšťa svoju historicky prvú televíznu kampaň
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 18:48