StoryEditor

Louis Vuitton nebude predávať modely pripomínajúce Michaela Jacksona

16.03.2019, 13:55
Autor:
ČTKČTK
Nová kolekcia mala byť poctou popovej ikone. Po odvysielaní dokumentu Leaving Neverland firma zmenila názor.

Francúzska módna značka Louis Vuitton stiahne zo svojej letnej pánskej kolekcie všetky modely, ktoré majú byť poctou zosnulému popovému spevákovi Michaelovi Jacsonovi.

Firma sa k tomuto kroku rozhodla po odvysielaní dokumentu Leaving Neverland (Odchod z Neverlandu), v ktorom dvaja Jacksonovi niekdajší blízki priatelia otvorene prehovorili o tom, že ich kráľ popu ako deti dlhé roky sexuálne zneužíval. Informovala o tom agentúra Reuters.

​Kolekciu pánskej módy, kde sa Jackson objavil napríklad v podobe potlače na tričkách, predstavil Louis Vuitton počas januárového týždňa módy v Paríži. Modely mali doraziť do obchodov v júni, hovorca módneho domu ale teraz uviedol, že odevné kúsky odkazujúce na Jacksona sa predávať nebudú.

Victor Boyko / Getty Images file

"Som si vedomý toho, že vo svetle toho dokumentu vzbudila prehliadka emotívne reakcie. Odsudzujem akúkoľvek formu zneužívania detí, násilie a porušovanie akýchkoľvek ľudských práv," uviedol v prehlásení autor kolekcie, návrhár Virgil Abloh. Jeho cieľom vraj bolo ukázať Jacksona ako popkultúrnu ikonu, a zdôraznil, že v dobe navrhovania o pripravovanom dokumente nič nevedel.

Dvojdielny dokument Leaving Neverland režiséra Dana Reeda uviedla televízna stanica HBO tento mesiac. Niekdajší Jacksonovi priatelia Wade Robson a James Safechuck v ňom sugestívne rozprávajú o svojom blízkom vzťahu so spevákom a podrobne opisujú, ako ich ako deti roky zneužíval.

Snímka vzbudila pobúrené reakce, rad Jacksonových fanúšikov ale speváka obhajuje a tvrdí, že obaja muži teraz účelovo klamú. Pri jednom z procesov za Jacksonovho života totiž vypovedali v jeho prospech. Televíznu stanicu už zažalovali správcovia pozostalosti po popovej hviezde.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
30. apríl 2024 11:36