Reuters
StoryEditor

Publicis Groupe kupuje dátovú spoločnosť Epsilon

17.04.2019, 10:08
Autor:
TSTS
Spoločnosť má ambíciu stať sa lídrom v marketingovej a businessovej transformácii.

Komunikačná skupina Publicis Groupe uzavrela dohodu so spoločnosťou Alliance Data Systems Corporation o kúpe jej dátovej firmy Epsilon. Akvizícia za 4,4 miliardy dolárov je pre Publicis Groupe ďalším krokom v dlhodobej stratégii stať sa pre klientov partnerom v ich transformácii.

Epsilon je technologická spoločnosť so sídlom v USA, ktorá sa špecializuje na využitie klientskych dát pomocou vlastných platforiem. Zamestnáva približne 9 000 ľudí vrátane 3 700 dátových špecialistov a 2 000 technologických expertov. Spoločnosť pokrýva svojimi odbornými znalosťami kompletnú dátovú oblasť od hrubých first-party dát po personalizované marketingové kampane využívajúce technológie, dáta a platformy.

Pre Publicis je akvizícia jedinečnou príležitosťou akcelerovať svoju stratégiu stať sa pre klientov partnerom v ich transformácii. Klienti dnes presúvajú svoje investície do marketingových riešení založených na dátach/technológiách, ktoré umožňujú rozvíjať vzťahy so zákazníkmi, urýchľujú rast a znižujú náklady. Publicis Groupe má v duchu prístupu Power of One ambíciu pokrývať kompletné potreby klientov v oblasti kreativity, dát a technológií a stať sa lídrom v marketingovej a businessovej transformácii.

Arthur Sadoun, Chairman a CEO Publicis Groupe, k akvizícii povedal: "Naši klienti čelia silnejúcemu tlaku očakávania zákazníkov, etablovania nových značiek a novým dátovým reguláciám. Jedinou odpoveďou je ponúknuť zákazníkom personalizované zážitky na mieru ich potrebám. Aby na to klienti dokázali reagovať, musia sa transformovať. Vďaka akvizícii spoločnosti Epsilon prinesie Publicis Groupe potrebné technológie, odborné znalosti a talenty, ktoré doplnia našu ponuku v oblasti kreativity, médií a businessovej transformácii, a pomôžu tak našim klientom presadiť sa v ostrej konkurencii. "

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 23:12