StoryEditor

V dm drogérii si môžete načapovať pracie a čistiace prostriedky

17.04.2019, 10:44
Autor:
rmrm
dm testuje plniace stanice vo vybraných predajniach.

Cieľom novej ekologickej služby je prispieť k znižovaniu spotreby plastov – opakovaným použitím nádob je totiž možné ušetriť až do 60 percent plastového odpadu. Úspora pri tejto čapovanej drogérii oproti drogérii vo fľaši sa pohybuje v rozmedzí od 12 do 20 percent v závislosti od druhu prostriedku. Po Rakúsku je Slovensko druhou z dm krajín, v ktorej túto ekologickú službu ponúka.

Ambasádorkou testovania sa stala Svetlana Rymarenko, ktorá je zároveň ambasádorkou spoločnosti dm v oblasti zero waste životného štýlu. Tá sa so svojimi fanúšikmi pravidelne delí na sociálnych sieťach o tipy, ako sama redukuje odpad vo vlastnej domácnosti.  

V prvej fáze je tento koncept realizovaný vo vybraných desiatich predajniach dm, ktoré to kapacitne umožňujú, a to Bratislava (Aupark, Central), Banská Bystrica (Terminal), Košice (Optima), Nitra (Centro), Poprad (Forum), Prešov (Solivaria), Trenčín (Stop shop), Trnava (City Park) a Žilina (Mirage). Zastúpenie má každé krajské mesto a Poprad.

Testovanie plniacich staníc na pracie a čistiace prostriedky bude realizované v období 12 mesiacov. Prípadné rozšírenie plniacich staníc na ďalšie filiálky alebo doplnenie nového sortimentu bude závisieť od akceptácie tejto služby a záujmu o ňu zo strany zákazníkov. dm Rakúsko spustilo testovanie plniacich pultov na jeseň 2018 v 12 filiálkach. Služba sa stretla s veľmi pozitívnym ohlasom a z toho dôvodu už po pol roku rozširuje dm Rakúsko ich počet na 24.Zákazníci si môžu naplniť čistiace prostriedky do nádob, ktoré sú im k dispozícii v dm, a to vo veľkosti 1,5 litra na pracie prostriedky a 1 liter na prípravky na ručné umývanie riadu. Fľaše prípravku na umývanie riadu sú vyrobené zo 100% recyklovateľného plastu a fľaše na pracie prostriedky z bioplastu z obnoviteľných zdrojov. Všetky výrobky sú vyrobené v Rakúsku.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 06:07