nákupný košík, nákup, potravinyReuters
StoryEditor

Slovenské združenie pre značkové výrobky a Slovenské združenie pre obaly a životné prostredie sa zlúčili

01.07.2019, 09:41
Autor:
TSTS
Obe združenia doteraz úzko spolupracovali.

Okresný úrad v Bratislave vydal rozhodnutie, ktorým potvrdil uznesenia valných zhromaždení Slovenského združenia pre značkové výrobky (SZZV) a Slovenského priemyselného združenia pre obaly a životné prostredie (SLICPEN) o zlúčení týchto dvoch združení. V zmysle zmluvy o zlúčení podpísanej vo februári tohto roka, aktivity oboch združení budú od tohto momentu zastrešené v rámci SZZV.

 „Zlúčenie SZZV a SLICPEN je najväčším míľnikom v histórii oboch združení. Je výsledkom dlhodobých synergií pri realizácii spoločných aktivít zodpovedne sa správajúcich spoločností v oblasti rýchloobrátkového tovaru na Slovensku. V rámci SZZV v plnej miere nadviažeme na aktivity SLICPEN. Chceme byť aj naďalej odborným hlasom environmentálne zodpovedných podnikateľov v rokovaniach so štátnou správou, odbornou ako aj širokou verejnosťou,“ uviedol Martin Mittner predseda predstavenstva SZZV.

Obe združenia dlhodobo zdieľali nielen časť spoločných členov a hodnoty, ale aj logicky úzko spolupracovali. Po zlúčení sa v zmysle zmluvy o zlúčení členovia SLICPEN stali členmi sekcie pre životné prostredie SZZV. SZZV ako nástupca SLICPENu sa zároveň stáva členom Európskej organizácie pre obaly a životné prostredie EUROPEN.

„Súčasným aj budúcim členom chceme poskytovať komplexné služby v oblasti ochrany ich záujmov na slovenskom trhu. Zlúčením sa aktivity značkových výrobcov a členov SLICPEN dostávajú pod jednu strechu a dosiahne sa tak vyššia efektivita,“ dodal výkonný riaditeľ SZZV, Ľubomír Tuchscher.Slovenské združenie pre značkové výrobky je dobrovoľné združenie výrobcov a distribútorov rýchloobrátkových značkových výrobkov v oblastiach, ktoré ovplyvňujú výrobu, uvedenie na trh, distribúciu a predaj značkových výrobkov na Slovensku. V združení aktívne pôsobia sekcie pre ochranu duševného vlastníctva, potraviny, kozmetiku, detergenty, detskú výživu, tabakové výrobky a životné prostredie. Združenie, ktoré vzniklo v apríli 1996 je členom Európskeho značkového združenia AIM, Cosmetics Europe, Asociácie výrobcov detergentov (AISE), Svetovej federácie zadávateľov reklamy (WFA) a na Slovensku Republikovej únie zamestnávateľov a Rady pre reklamu.

Slovenské priemyselné združenie pre obaly a životné prostredie (SLICPEN) reprezentuje výrobcov, ktorí na trh uvádzajú výrobky zabalené v obaloch predovšetkým z oblasti potravinárstva a rýchlo obratového tovaru (drogéria, kozmetika), ako i výrobcov obalov. SLICPEN vznikol v roku 1994, bol členom Európskej organizácie pre obaly a životné prostredie EUROPEN a bol významným odborným hlasom pri kľúčových diskusiách v oblasti obalovej a odpadovej legislatívy na Slovensku a v Európskej únii.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 13:40