Reuters
StoryEditor

Kryptomena Facebooku je v ohrození. Chrbtom sa k nej otočili ďalší významní hráči

14.10.2019, 11:35
Autor:
(pš)(pš)
Po PayPale sa od platobnej meny Facebooku dištancovali Ebay, Mastercard, Stripe a Visa.

Mali sa stretnúť v Ženeve a spolu prediskutovať budúcnosť kryptomeny, ktorú navrhuje Facebook. Namiesto toho sa rozhodli od projektu dištancovať. Reč je o takých veľkých hráčoch ako je Ebay, Mastercard, Stripe a Visa.
Ebay a Stripe pre The Financial Times vyhlásili, že hoci má združenie Libra potenciál, ani v dobrej viere nemôžu pokračovať v jej podpore, a to napriek tomu, že rešpektujú jej víziu. Platobná služba Stripe tiež vyhlásila, že Libra má potenciál byť projektom, ktorého cieľom je sprístupniť online obchod ľuďom na celom svete. "Budeme pozorne sledovať pokrok  a zostaneme otvorení spolupráci so združením Libra v neskoršej fáze," uviedol hovorca spoločnosti Stripe.

Spoluprácu ukončila aj spoločnosť eBay, ktorá sa rozhodla pracovať ďalej na svojich vlastných ponukách pre zákazníkov.

Posledných pár dní nebolo v USA práve najprívetivejších. Nová kryptomena musí podľa amerických médií čeliť tlaku zo strany regulátorov. Niektorí odporcovia dokonca hovoria o jej zrušení.

Koncom októbra vystúpi pred americkým výborom pre financie House Financial Services Committee Mark Zuckerberg, aby zmiernil obavy z rizík  pred kryptomenou.

Pred niekoľkými dňami  digitálny bankový gigant PayPal stiahol  podporu kryptomeny a vedúci produktu Libry Simon Morris ho dokonca opustil.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 04:20