StoryEditor

Lucia Petrášová z O2: Našou budúcnosťou je kombinácia digitálu a ľudskosti

27.12.2019, 10:36
So šéfkou marketingovej komunikácie O2 o tom ako ich zodpovedná komunikácia posúva biznis, o novom koncepte či kampaniach Nebuď pirát a 17. november.

O2 sa vďaka férovému prístupu, ktorý na začiatku zbavil ľudí viazanosti, dostalo k špičke slovenských operátorov. Cestu férovosti využíva aj v komunikácii, ktorá presahuje do rôznych oblastí spoločnosti. Ako zodpovedná komunikácia posúva značku a ako pomáha biznisu, o tom sme sa rozprávali s Luciou Petrášovou, šéfkou marketingovej komunikácie O2.

Pred Vianocami ste prišli s úplne odlišnou ponukou ako inokedy. V rámci nej ponúkate paušálom ako benefity zaujímavý obsah, či už streamy, televízny obsah alebo spravodajský obsah. Prečo ste sa rozhodli ísť týmto smerom?
Vedeli sme, že chceme poskytovať aj nejaký dodatočný obsah a trošku vzdelávať verejnosť v tom, ako využívať dáta. V rámci contentu sme vedeli, že je to budúcnosť, ktorou chceme ísť. Tento projekt sme pripravovali deväť mesiacov. V rámci prípravy sme komunikovali s viacerými partnermi, je to otvorená platforma, takže budú postupne pribúdať.

Akým spôsobom táto ponuka zohľadňuje vaše hodnoty zodpovednej komunikácie?
Veľká časť zákazníckej bázy na tieto paušály prechádza, keďže je to výhodnejšie. Je to komplexnejšia ponuka, ktorá zákazníkom dáva možnosť získať k svojmu paušálu ešte väčšiu hodnotu aj vďaka zahrnutému prístupu k plateným službám. Na prvý pohľad to zákazníkom môže pripadať zložitejšie, avšak len čo pochopia mechanizmus, ako to funguje, tak je to v zásade jednoduchá veľmi otvorená ponuka spätá s našimi hodnotami slobody. Zákazníci si môžu meniť aplikácie každý mesiac, nie sú viazaní. Ideme in-line s našimi hodnotami a prinášame niečo, čo je nové. Nebola som pri vzniku značky, ale pamätám si, že aj v čase, keď sme prvýkrát prišli s ponukou O2 Fér, sme museli zákazníkom veľa vysvetľovať. Bolo to pre nich niečo nové. Postupne zákazníci začínali chápať hodnotu toho, čo sme im ponúkali.

V poslednom období ste zmenili aj komunikáciu. Chcete byť technologickí, viac inovatívni?
Určite áno. Za posledné roky sme masovo investovali do siete, čo určite cítia aj zákazníci. I keď máme indície, že obava zo strany zákazníkov v tomto smere stále je, ale dovolím si tvrdiť, že v tejto chvíli už neopodstatnená.

Pokrytie je vaše boľavé miesto. Pravdepodobne aj preto ste sa na to zamerali v jesennej komunikácii.
Objektívne to bolo pred rokmi boľavé miesto, sieť kedysi nebola ideálna. Už za posledné dva roky máme podľa našich meraní najväčšie 4G pokrytie populácie zo všetkých operátorov. Vieme, že sieť je veľmi dobrá, ale zákazníci stále majú obavy. A preto sme sa rozhodli ísť s touto témou do kampane. Vedeli sme, že keď prídeme s novým portfóliom, tak to bude dávať zmysel. Nový komunikačný koncept sme preto nespojili s novým produktovým portfóliom, ale s poukázaním na technologicky vyspelého operátora. Preto sme aj prijali relatívne ťažké rozhodnutie zmeniť komunikačný koncept s uškatcom Tónom a morským svetom. Ten koncept nám fungoval, mal výborné čísla páčivosti, zr...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 11:00