StoryEditor

Youtuberi sa spojili pre projekt Zmudri.sk. Vzdelávajú mladých o parlamentných voľbách

24.01.2020, 11:05
Autor:
TSTS
Do kampane sa zapojili známi youtuberi ako Sajfa, Veronika Cifrová Ostrihoňová, JurajVie, Dejepis Inak a BeWise.

Už ste dosť veľkí. Kampaň vzdelávacieho projektu Zmudri.sk apeluje na to, aby sa mladí ľudia a prvovoliči zúčastnili blížiacich sa parlamentných volieb a zodpovedne sa zamysleli nad svojou voľbou. Iniciatíva bude okrem webu prebiehať aj na stredných školách a v mládežníckych organizáciách.

Do kampane sa zapojili známi youtuberi ako Sajfa, Veronika Cifrová Ostrihoňová, JurajVie, Dejepis Inak a BeWise, ktorí vo svojich videách odľahčeným spôsobom vysvetľujú témy ako proces volieb, fungovanie parlamentu a vlády, ako sa rozhodnúť, či prečo ísť voliť. Youtuberi svojich fanúšikov vyzývajú, aby si po zhliadnutí ich videa pozreli na stránke ostatné diely a otestovali svoje znalosti v krátkom kvíze spojenom so súťažou o zaujímavé ceny.

Súčasťou kampane je aj distribúcia videí spolu s metodickými materiálmi mládežníckym organizáciám a školám, aby mohli učitelia používať obsah počas vyučovania a venovať sa interaktívnym aktivitám či diskusii so študentmi.

Videá ako aj samotná kampaň Už ste dosť veľkí sú nestranícke – nepropagujú žiadnu politickú stranu, hnutie či osobnosť. Cieľom je vzdelávať o tom, ako funguje politický systém, ako sa nad svojou voľbou zamýšľať a kde hľadať informácie.

Je veľmi dôležité, aby sa kurz dostal k čo najväčšiemu počtu mladých ľudí. Preto sme sa spojili aj s Radou mládeže Slovenska a Študentskými voľbami, ktorí sa dlhodobo venujú práci s mladými ľuďmi a zvýšení ich účasti na občianskom živote.“ hovorí riaditeľ Zmudri.sk Julián Gerhart.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 18:52