Hebe
StoryEditor

Poľské drogérie Hebe plánujú expanziu do Česka a na Slovensko

24.02.2020, 20:00
Autor:
ČTKČTK
Firma ponúka 3500 exkluzívnych a 270 vlastných značiek.

Poľský reťazec drogérií Hebe plánuje expanziu do Českej republiky a na Slovensko. Informuje o tom server esmmagazine.com.

Prezident portugalskej maloobchodnej skupiny Jéronimo Martins Group, ktorá Hebe vlastní, Pedro Soares dos Santos na konferencii v Lisabone oznámil, že expanzia k južným susedom Poľska je prirodzeným vývojom.

Neupresnil však, koľko obchodov chce v Česku a na Slovensku otvoriť.

Hebe prevádzuje v Poľsku okolo 270 obchodov. Jej tržby sa vlani zvýšili o takmer štvrtinu na 259 miliónov eur.

V tomto roku chce Hebe otvoriť celkom 50 obchodov, nie je však známe, koľko z nich v zahraničí. Aktivity v Českej republike a na Slovensku má zaisťovať poľská Hebe.

Hebe vlani v Poľsku spustila internetový obchod, ktorý má aktuálne mesačne okolo 1,2 milióna návštevníkov. Firma ponúka 3500 exkluzívnych a 270 vlastných značiek a vydala zákazníkom 3,7 milióna vernostných kariet.

Jéronimo Martins vlastní v Poľsku aj najväčší miestny potravinársky reťazec Biedronka. Tiež ten sa pripravuje na expanziu do ďalších krajín. Soares dos Santos dodal, že značka by mohla vstúpiť na rumunský trh. Firma však zvažuje skôr prevzatie zavedenej firmy, než rozvoj úplne nového podnikania od nuly.

Jéronimo Martins je druhou najväčšou maloobchodnou spoločnosťou v Portugalsku. Okrem Portugalska a Poľska je aktívna tiež v Kolumbii.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 06:30