Národné osvetové centrum
StoryEditor

Najväčší folklórny festival Východná sa posúva z júla na august

27.03.2020, 07:11
Autor:
(pš)(pš)
Organizátori neuvažujú o jeho zrušení, i keď všetko bude závisieť od aktuálnej zdravotnej situácie.

Organizátori najväčšieho folklórneho festivalu na Slovensku - Východná, posúvajú termín konania z júla na posledný augustový týždeň. Týmto krokom sa snažia predísť zrušeniu 66. ročníka. "Pevne veríme, že ak budeme všetci dodržiavať preventívne nariadenia vlády, koncom augusta sa vo Východnej uvidíme," dúfajú organizátori.

Momentálne sa prehodnocujú termíny produkčných prác tak, aby čo najviac eliminovali finančné náklady. Posunom termínu o dva mesiace neskôr získajú organizátori čas a veria, že sa tento výnimočný ročník uskutoční. Tvrdia, že nad zrušením festivalu neuvažujú, i keď pripúšťajú, že všetko bude závisieť od aktuálnej zdravotnej situácie.

Počas 65-ročnej histórie sa festival zrušil len 3-krát: v roku 1959 boli programy pripravované na Východnú „prenesené“ na oslavy 15. výročia SNP do Banskej Bystrice, o 20 rokov neskôr, v roku 1979, sa festival nekonal kvôli chrípkovej epidémii. No a  po tretíkrát sa toto významné folklórne podujatie nepodarilo zrealizovať v  roku 2006 z  dôvodu neukončenia výstavby nového amfiteátra.

Všetky aktuálne informácie sa dozviete na ich webe.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 02:59