archív
StoryEditor

Slovenský projekt HealthCare Lab podporí startupy, ktoré zlepšujú zdravotnú starostlivosť

15.05.2020, 13:59
Autor:
redred
Záujemcovia sa môžu hlásiť do 9. júna.

HealthCare Lab je nový slovenský projekt podporujúci inšpiratívne inovácie a nápady smerujúce k zlepšeniu zdravotnej starostlivosti. Vznikol za podpory farma spoločnosti ROCHE Slovensko a poradenskej spoločnosti CIVITTA.

Cieľom nového projektu je akcelerovať rozvoj riešení v zdravotníctve a nadviazať kontakt so začínajúcimi firmami v strednej a východnej Európe, ale aj mimo nej. Projekt chce pritiahnuť najlepšie startupy so zaujímavými inováciami v oblasti zdravotníctva.

Startupy s inováciami na prieniku zdravotníctva a digitálnych technológií majú šancu stať sa súčasťou štvormesačného akceleračného programu. V ňom môžu svoj nápad ďalej rozvíjať a získať prístup k potenciálnym zákazníkom, investorom, skúseným mentorom a biznisovým koučom.

„Spoločnosť ROCHE dlhodobo prináša na trh svetové inovácie, ktoré zlepšujú kvalitu života ľudí. Od unikátnej diagnostiky až po inovatívne liečby, ktoré posúvajú hranice svetovej medicíny. Inovácie máme hlboko zakorenené do DNA našej spoločnosti a uvedomujeme si ich dosah na kvalitu života ľudí. Dnes chceme povýšiť inovácie na novú úroveň a preto nadväzujeme cennú spoluprácu so startupovou komunitou. Som presvedčený, že ROCHE jej môže poskytnúť unikátne know-how v oblasti zdravotníctva, a naopak, táto komunita nás môže inšpirovať k zaujímavým technologickým riešeniam, ktoré si zaslúžia našu pozornosť, podporu a významne ovplyvnia zdravotníctvo 21. storočia,“ hovorí Daren Wilson, CEO spoločnosti ROCHE Slovensko.

 Za svojho partnera si ROCHE vybral skúsenú konzultačnú spoločnosť CIVITTA, ktorá bude projekt zastrešovať: „Digitalizácia a digitálne technológie v posledných rokoch výrazne transformujú celé zdravotníctvo. HealthCare Lab je jedinečná platforma, ktorá bude systematicky podporovať inovácie v tomto sektore a budovať tak ekosystém začínajúcich technologických firiem. Práve takéto firmy sú budúcnosťou ekonomiky Slovenska a strednej Európy,” hovorí Peter Kolesár z spoločnosti CIVITTA Slovensko.

Ako bude prebiehať HealthCare Lab akcelerátor a kto sa môže prihlásiť?

Registrácia do HealthCare Lab je otvorená od 13. mája 2020 prostredníctvom webovej stránky. Prihlásiť sa môžu existujúce startupy zo strednej a východnej Európy, ktoré chcú pretaviť svoje prototypy digitálnych riešení v zdravotníctve na úspešné riešenia v praxi. Ide predovšetkým o firmy, ktoré už majú vyvinutý prototyp riešenia, tím aspoň dvoch ľudí a financovanie do 500-tisíc eur. Počas nasledujúcich týždňov až do 9. júna 2020 budú prebiehať v rámci náborového procesu online webináre. Následne 12. júna prebehne celodenný bootcamp s vybranými 12 startupmi, z ktorých po verejných prezentáciách v rámci úvodného webinára vzíde 6 finalistov. Práve tí sa stanú na nasledujúce štyri mesiace súčasťou akcelerátora, v rámci ktorého budú mať možnosť rozvíjať svoj projekt za pomoci a podpory spoločnosti ROCHE a špičkových domácich a zahraničných mentorov. Na záver prvého kola HealthCare Lab akceleračného programu v októbri tohto roka odprezentujú účastníci svoje projekty v rámci verejného DEMO Day pred zástupcami medzinárodnej poroty.

Startupy v programe budú môcť využiť rady a skúsenosti nielen mentorov zo Slovenska, ale aj významných investorov, podnikateľov a odborníkov na zdravotníctvo z rozvinutých inovačných hubov z celého sveta. Patria medzi nich napríklad Tonu Esko (profesor genomiky a poradca biotechnologických firiem), Riivo Anton (United Angels VC), Eliezer Manor (Shirat Enterprises), ale aj Lukáš Alner zo Slovenska (Diagnose.me) - to je len malá ochutnávka zvučných mien, ktoré budú v pozíciách mentorov sprevádzať tento zdravotnícky startupový akcelerátor. Účastníkov sa budú snažiť obohatiť okrem iného o skúsenosti so získavaním investícií, budovania biznis modelu, vstupu na trh a získavania zákazníkov v oblasti zdravotníctva.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 06:17