StoryEditor

Bratislava bojuje proti nezodpovedným psíčkarom. Upozorňuje na ich zlé návyky

04.06.2020, 15:57
Autor:
(pš)(pš)
Kampaň pripomína, že byť psíčkarom prináša so sebou aj zodpovednosť.

Bratislava má v uliciach novú kampaň. Tentoraz je zameraná na psíčkarov. "Jednou z mojich veľkých úloh je hľadanie kompromisu medzi rôznymi skupinami obyvateľstva. Mestá sú krásne svojou rozmanitosťou. V každom meste sa ale stretáva veľa záujmov a úlohou vedenia mesta je tieto záujmy zladiť. Často pritom musí prísť k obrusovaniu hrán medzi nimi. Jeden z takýchto príkladov sú určite psičkári a nepsičkári," píše na svojej facebookovej stránke, primátor hlavného mesta Matúš Vallo.

Vallo hovorí o tom, že sám je psíčkarom a to prináša, aj nejakú tú zodpovednosť. Práve (ne)zodpovednosť niektorých psičkárov je pre nepsičkárov problém, z ktorého vzniká podľa Valla konflikt. Ide najmä o dve základné vecí bezpečnosť, pretože niektorí majitelia psov nemajú svojich miláčikov pod kontrolou a čistota, to sú nezodvihnuté exkrementy vo verejnom priestore.

Aj to je dôvod, prečo vznikla kampaň, v ktorej chce primátor mesta upozorniť majiteľov psov, že s miláčikom prichádza aj zodpovednosť. Takto vznikla kampaň, pod ktorú sa podpísal Martin Bajaník z agentúry pekne&dobre.

“Naše mesto nie je na hovno!” bol úplne prvý nápad na headline kampane, ku ktorej sa časom dostane každé mesto, lebo biologické nášľapné míny mestských psov a psíčkarov zďaleka netrápia len Bratislavu, píše na svojej facebookovej Martin Bajaník z agentúry pekne&dobre, autor konceptu celej kampane.

"Ukázalo sa, že moja miera akceptácie drsnejšieho výraziva je predsa len vyššia ako u bežnej populácie, a tak som sa vydal hľadať miernejší tón, ktorý by nepolarizoval už tak dosť rozdelenú spoločnosť," povedal Bajaník.

Výsledok môžeme s miernym omeškaním kvôli korone pandémii vidieť v uliciach Bratislavy už v týchto dňoch. Súčasťou kampane na citylightoch, je aj webová podstránka pesbratislavsky.sk, kde Bratislava formuluje všetky nároky týkajúce sa psíčkarov v meste.

Martin Bajaník upozorňuje, že celý problém je zložitejší, aj kvôli nejednotným pravidlám v mestských častiach, ale podľa neho je to aspoň začiatok riešenia problému, na ktorý sme doteraz všetci ako hovorí "srali". "A to doslovne," myslí si Bajaník.

A tu je výsledok práce:

Ďakujeme, že nevodíte svojho psa tam, kde je to nevhodné, alebo úplne zakázané 

pekne&

Ďakujeme, že svojmu psovi doprajete plnú a kvalitnú starostlivosť

pekne&

Ďakujeme, že si po svojom psovi zakaždým upracete

pekne&

Ďakujeme, že so svojím psom rešpektujete majetok a potreby druhých

pekne&

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 04:55