Diageo / Johnnie Walker
StoryEditor

Whisky Johnnie Walker sa bude predávať v kartónových fľašiach

14.07.2020, 07:43
Autor:
ČTKČTK
Na pulty predajní sa v nových recyklovateľných obaloch dostane budúci rok.

Whisky Johnnie Walker bude od budúceho roka dostupná aj v kartónových fľašiach. Britský výrobca nápoja s 200 ročnou tradíciou spoločnosť Diageo v pondelok uviedol, že tak chce prispieť k ochrane životného prostredia.

Johnnie Walker sa tradične predáva v sklenených fľašiach, pri ktorých výrobe sa uvoľňuje oxid uhličitý, a súčasťou balenia je aj plast. Píše o tom na svojom webe BBC.

Diageo vytvorí za účelom výroby nových fliaš novú firmu Pulpex. Tá bude vyrábať obaly aj pre nápoje firiem Unilever a PepsiCo.

Nový obal whisky Johnnie Walker bude podľa spoločnosti celý z buničiny a plne recyklovateľný. Diageo ho na trh uvedie budúci rok na jar.

O znižovanie znečistenia planéty a udržateľnejšiu výrobu sa pokúšajú aj ďalší veľkí výrobcovia nápojov. Na kartónovom obale pre pivo pracuje dánsky pivovar Carlsberg. Britská spoločnosť Frugalpac vyrába kartónové nápoje pre víno z recyklovaného papiera s "potravinárskou vložkou".

Americký nápojový gigant Coca-Cola však v januári uviedol, že s produkciou jednorazových plastových plechoviek nekončí, pretože ich spotrebitelia stále chcú.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 20:07