Launch Burger Kingu v Bratislave – Prepáč mekáč. Z nenápadného malého zadania na uvedenie jednej prevádzky v nákupnom centre sa stala výrazná zdravo drzá kampaň, na ktorú dokonca zareagoval aj hlavný konkurent.archív
StoryEditor

Tipy na čítanie od Vlada Slivku: odborná inšpirácia a prechádzka poéziou Milana Lasicu

30.08.2020, 09:07
Autor:
redred
Svoje obľúbené knižné tituly odporúča kreatívny riaditeľ MARK BBDO.

Vlado Slivka, kreatívny riaditeľ MARK BBDO, priznáva hneď na úvod, že písanie u neho aktuálne výrazne vedie nad čítaním a tento nepomer by rád v blízkej dobe vyrovnal.

"Viacero rozčítaných kníh mi dáva nádej, že to nie je beznádejný cieľ," hovorí Slivka na ukážku spomenie jednu odbornú a jednu voľnočasovú inšpiráciu.

Typo:Grafik:Um

Záhadne vyzerajúci názov tejto unikátnej publikácie v sebe ukrýva výlet do sveta grafického dizajnu, typografie a celkovo vizuálnej komunikácie. Táto kniha je nielen obsahovo výživná, ale aj graficky veľmi pekne spracovaná. Profily majstrov grafického dizajnu a ukážky prác sú spracované tak pôsobivo, že samotná kniha získala rôzne ocenenia za dizajn. Jej motto hlása, že „ZNAKY a SYMBOLY vládnu svetu, nie slová a zákony“ - Konfucius.  V jej vnútri sa dočítate aj tézu, že „typografia je dvojrozmerná architektúra“. Ktovie, ako to je, ale najmä "vizuálcom" z našej branže tento výlet odporúčam.

archív

Piesnenie

Ďalší kúsok pekný obsahom aj formou. Milan Lasica je textársky génius, čo sa prejavilo najmä v spolupráci legendárneho tria L+S+F. V knižke som objavil aj pár textov, ktoré som doteraz nepoznal, hoci ten rukopis bol nezameniteľný. Dojem z Piesnenia umocňujú obrazy Mareka Ormandíka. Ten si vybral texty, ktoré ho oslovujú, a inšpirovaný nimi vytvoril kresby a maľby. Vďaka tomu je táto knižka návštevou výtvarnej galérie a zároveň prechádzkou svetom Lasicovskej poetiky.

archív

​Nech sa páči, na ukážku:

ČARO KAVIARNÍ

Každý si vždy rád posedí
v kaviarni kde sa pije káva
v tom buržoáznom prostredí
sa človek prístupnejším stáva

Ku káve patrí cigara
diskutér zahalený dymom
orientovaný doprava
a podvečer už trochu mimo

A pohár vína na stolík
kto bude platiť to sa tají
aj luterán aj katolík
sa práve cítia ako v raji

Stáročný pôvab kaviarní
pán preluduje na klavíri
tak ešte kávu uvar mi
idú o nej len dobré chýry

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 22:46