StoryEditor

Biela pastelka má novú tvár. Je ňou Fero Joke

25.05.2021, 13:05
Autor:
redred
Komik sa pridal k moderátorke Adele Vinczeovej a hercovi Robovi Rothovi v kampani, ktorú realizuje agentúra Promiseo.

Zbierka Biela pastelka už 20 rokov pomáha nevidiacim a slabozrakým na Slovensku. Vďaka jej podpore dostali šancu na kvalitnejší život tisícky ľudí so zrakovým postihnutím. Ich snahu v tomto roku podporí aj komik Fero Joke.

Dnešnej dobe kraľujú sociálne siete. Aj preto si Biela pastelka vybrala influencera, ktorý dokáže rozšíriť povedomie o živote nevidiacich a slabozrakých medzi mladé publikum.

“Okrem iného sa snažíme robiť aj osvetu o tom, s čím všetkým sa ľudia so zrakovým postihnutím dennodenne stretávajú, aké bariéry sú pre ich bežný život problémom a v čom im môže pomôcť bežná verejnosť,” hovorí Eliška Fričovská, PR manažérka Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska, ktorá zbierku zastrešuje. “Jeden z najjednoduchších a najlepších spôsobov, ako to dosiahnuť, sú sociálne siete. Sme radi, že sme našli influencera, ktorý nás podporuje nielen ako osobnosť, ale aj ako niekto, kto má so zrakovo postihnutými vlastné skúsenosti,” dodáva.

Fera Jokea pozná väčšina Slovenska vďaka jeho trefným charakterom ako sú Maja a Nora. Málokto vie, že predtým, než objavil čaro sociálnych sietí, vyštudoval špeciálnu pedagogiku a v rámci svojej práce sa venoval aj ľuďom so zrakovým postihnutím. Jeho voľba ako novej tváre zbierky je preto trefou do čierneho.

Fero Joke sa predstaví už čoskoro v novej kampani, ktorá vyvrcholí 24. septembra 2021. Vtedy sa bude konať v uliciach slovenských miest hlavný zbierkový deň, ktorý je nosným podujatím celého roka. Kampaň pre Bielu pastelku opäť zastrešuje košická agentúra Promiseo. 

Tohtoročná kampaň bude 360-stupňová, dokonca so špeciálnym AR filtrom a jej hlavnou myšlienkou bude hravosť. “Tešíme sa, že Biela pastelka do nás znova vložila svoju dôveru. Predchádzajúce dva roky našej spolupráce dokazujú, že pomoc druhým a kreativita idú ruka v ruke,” hovorí Tomáš Šmelko, Account Director agentúry Promiseo. 

01 - Modified: 2021-08-18 07:03:25 - Feat.: - Title: Kampaň Bielej pastelky pripomína, že každý z nás bol na chvíľu nevidiacim
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 15:03