Slovak Food Festival
StoryEditor

Slovak Food Festival hostil viac než 21 000 návštevníkov

28.05.2013, 15:05
Najväčší piknik v meste – Slovak Food Festival sa už po štvrtýkrát konal v exteriéroch dominanty hlavného mesta SR, Bratislavského hradu. Počas 4 dní sa návštevníkom predstavilo viac než 60 vystavovateľov zo Slovenska, Rakúska, Maďarska a Čiech.

Návštevníci mali možnosť ochutnať kuchyne z celého sveta, ale čo je dôležité, veľké množstvo domácich produktov vlastnej výroby. To, že návštevníci neskrývali apetít, dokazuje 5 500 skonzumovaných lokší, 600 kilogramov zjedeného chrumkavého Úprimného kurčaťa, 125 kíl predanej čokolády, či viac než 700 kíl skonzumovaného ovocia. Smäd sa hasil takmer 2 300 litrami načapovaného piva1725 litrami predaného vína.

V programe ani tento rok nechýbali majstrovstvá republiky v otváraní ustríc. Svoj prvenstvo obhájil minuloročný víťaz Popradčan Slavomír Dič (Rijo camping Stará lesná) s časom 4:55:70.

V súťaži médií vo varení sa proti sebe postavili tímy TV Joj, mesačníka Dobré Jedlo, denníka Nový čas, denníka hospodárske noviny, TASR, portálu DamskaJazda.sk a woman.sk. Tímy mali za úlohu v časovom limite 45 minút pripraviť predjedlo a hlavné jedlo, pričom jedinú surovinu, ktorú poznali bolo kurča. Porotu tvorili  šéfkuchár Vojto Artz, finalistka šou MasterChef Michaela Králiková a náhodne vybraná návštevníčka z publika. Tretie miesto obsadil tím TASR, druhé miesto patrí mesačníku Dobré Jedlo a víťazom sa stal portál DamskaJazda.sk.  Ich víťazné menu pozostávalo z teplého šalátu zo šampiňónov a jablka na Hermelíne, hlavné jedlo bazalkové pyré, chrumkavý šalát z rukoly a kuracia roláda servírovaná s omáčkovou redukciou z červeného vína, zahustenou syrom a maslom. Víťazný tím bol v zložení: Petra Nemcová, Adriana Polakovičová, Eva Melichová, Táňa a Sandra Bombošová.

Novinkou tohto ročníka bol komorný štvrtkový večer vína, kde sa predstavilo so svojimi produktami 8 vinárstiev. V piatok už to bola škola varenia, či divácka súťaž v čistení špargle. V rámci interaktivity smerom k návštevníkom a vystavovateľom mali ľudia tento rok možnosť hlasovať o najobľúbenejšiu prevádzku na festivale. Stali sa ňou dve prevádzky s rovnakým počtom hlasov - Sushi Plus a Medusa Group.

„Účasť na tomto ročníku bola nad očakávania. Vzhľadom na nie príliš prívetivé predpovede počasia sa totiž mnoho ľudí odhodlávalo či ísť, či neísť. V každom roku máme určité vízie. Už teraz premýšľame ako obohatíme ďalší ročník a tešíme sa na spokojné tváre našich návštevníkov“, hovorí riaditeľka festivalu Martina Luknárová. (Foto: Niki Potančoková)

    

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. december 2025 04:08