Umenie, inovácie aj podnikanie sa vedia zladiť
StoryEditor

Umenie, inovácie aj podnikanie sa vedia zladiť

01.02.2016, 16:22
Business Lease podporila odštartovanie holandského predsedníctva v Rade EÚ.

Viete, čo vznikne, keď sa spoja umenie, inovácie a európske hodnoty? Súzvuk a harmónia v jednom. Presne tie priniesol v závere januára otvárací koncert predsedníctva Holandska, Slovenska a Malty v Rade EÚ, ktorý podporila spoločnosť Business Lease Slovakia. „Inovácie sú aj pre nás základ podnikania. Podobne sú pre nás dôležité európske hodnoty a presadzovanie súdržnosti a mobility. Tú sme počas slávnostného večera zabezpečili aj poskytnutím špičkového elektromobilu Tesla. Na Slovensku sa nateraz dá na operatívny leasing obstarať výlučne prostredníctvom Business Lease Slovakia, a to vďaka nášmu partnerstvu so spoločnosťou Tesla, ktorá na Slovensku ešte nemá zastúpenie,“ podotkol generálny riaditeľ Business Lease Slovakia Björn van den Berg.

 

Jazdu na Tesle si tak vychutnali v daný večer viacerí hostia. Medzi nimi z radov diplomatov aj štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok, ktorý mal na koncerte otvárací prejav. Koncert v historickej budove Slovenského národného divadla v Bratislave Open Trio Presidency Concert organizovalo Veľvyslanectvo Holandského kráľovstva na Slovensku a Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí.

 

Inovatívnosť v umení sa pretavila aj do skladby, ktorú skomponoval holandský skladateľ Micha Hamel. V svetovej premiére totiž odznela kombinácia slovenskej fujary, na ktorej zahrala holandská flautistka Raphaela Danksagmüller, so slovenským sláčikovým orchestrom, ktorý dirigoval známy Anton Popovič. Podmanivé boli aj tóny Musica Slovaca od skladateľa Iľju Zeljenku v podaní slovenského husľového virtuóza Milana Paľa či Štyri skladby pre sláčikové nástroje od slovenského skladateľa Petra Zagara. Aj preto názov koncertu – Akkoord nebol zvolený náhodne. Jeho význam v slovenčine, holandčine aj angličtine má rovnaký význam – súhlas alebo dohodu. V hudobnej terminológii navyše znamená harmóniu troch alebo viacerých tónov.

 

„Bol to večer, ktorý opäť ukázal, že umenie, inovácie, podnikanie aj európske myšlienky sa vedia skĺbiť a zosúladiť. Pre nás je dôležité byť nielen lídrom v poskytovaní komplexnej starostlivosti a mobility, vrátane elektromobility, ale byť naďalej aj lídrom na poli inovácií, a podporovať ich vo všetkých oblastiach. Preto radi podporujeme aj takého aktivity,“ dodal k tomu Björn van den Berg.

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
05. máj 2024 06:52