Yuliya Badritdinova, McDonald‘s
StoryEditor

McDonald‘s ČR a SR má novú generálnu riaditeľku

02.08.2022, 14:51
Autor:
redred

Stala sa ňou Yuliya Badritdinova, doterajšia CEO McDonald‘s Ukrajina.

Spoločnosť McDonald‘s v Českej republike a na Slovensku vymenovala novú generálnu riaditeľku. Od 1. augusta na pozíciu nastúpila Yuliya Badritdinova.

Rodená Ukrajinka a doterajšia CEO McDonald‘s Ukrajina Yuliya Badritdinova rozširuje svoju pôsobnosť a preberá zodpovednosť za tri trhy – Ukrajinu, Českú republiku a Slovensko, ktoré sú v globálnej sieti McDonald‘s súčasťou jednej obchodnej jednotky. Tých je v rámci európskeho trhu 11.

Posledné tri roky bola Yuliya Badritdinova zodpovedná za riadenie spoločnosti McDonald‘s Ukrajina. Vo svojej predchádzajúcej vedúcej pozícii v spoločnosti McDonald‘s Ukrajina mala na starosti marketing business analýzu, korporátnu komunikáciu a strategické plánovanie pre celý ukrajinský trh. V spoločnosti McDonald‘s pracuje už viac ako 11 rokov.

Pred nástupom do spoločnosti McDonald‘s zastávala rôzne marketingové pozície v tamojšej reštaurácii rýchleho občerstvenia, v spoločnosti Nestlé Confectionery a v reklamnej agentúre Saatchi & Saatchi. Zákazníci a zamestnanci sú pre Yuliyu vždy na prvom mieste, preto sa v reštauráciách sústreďuje najmä na ich zážitok a priamu skúsenosť.

Je presvedčená, že ak si máme o niečom urobiť dokonalý obrázok, musíme mať kompletné informácie a zároveň prehľad o detailoch. Tento prístup sa jej osvedčil – pred februárovou inváziou dosiahla Ukrajina vysokú mieru dôvery v značku McDonald‘s, ktorá presiahla 60 %. Napriek tomu, že reštaurácie McDonald‘s zostávajú na Ukrajine zatvorené, zamestnanci, ktorých je viac ako 10 000, dostávajú pravidelný plat a navyše aj jednorazovú finančnú pomoc. Spoločnosť McDonald‘s v spolupráci s organizáciou RMHC Ukrajina (pozn. obdoba slovenskej neziskovej organizácie Ronald McDonald House Charities) iniciovala a realizovala programy humanitárnej pomoci na podporu Ukrajincov v núdzi. Vojnou postihnuté ukrajinské rodiny dostali prostredníctvom týchto programov viac ako 75 000 balíčkov s humanitárnou pomocou. Potrebné vybavenie a humanitárna pomoc bola poskytnutá aj nemocniciam.

Yuliya je veľkou zástankyňou charitatívnych iniciatív a projektov a zároveň sa intenzívne zapája do riešenia sociálnych problémov. Pod jej vedením bola v roku 2016 založená organizácia RMHC Ukrajina, kde v súčasnosti pôsobí ako predsedníčka správnej rady. Nová CEO tiež verí v silu kultúry a vzdelávania, ktoré sú základom pre rozvoj každej spoločnosti.

Yuliya je prvá žena v československej histórii McDonald‘s, ktorá stojí na čele spoločnosti. Nahrádza Dana Campa, ktorý prijal pozíciu Senior Franchising Director v spoločnosti McDonald‘s USA.

01 - Modified: 2022-08-25 08:20:11 - Feat.: - Title: Generálnym riaditeľom TASR ostáva na ďalších päť rokov Vladimír Puchala 02 - Modified: 2022-08-05 07:17:37 - Feat.: - Title: Spoločnosť Xerox oznámila zmenu na pozícii generálneho riaditeľa
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 12:37