Instagram napodobňuje funkciu BeReal aplikácie.
StoryEditor

Instagram testuje novú funkcionalitu. Nápadne pripomína BeReal

23.08.2022, 16:19
Autor:
redred

Cíti sa byť ohrozený? O nič nejde, hovorí.

O aplikácia BeReal sme už písali. Ide o appku, ktorá má byť pre „skutočných ľudí“ – svojich užívateľov každý deň vyzve notifikáciou, aby ukázali, kde práve sú a ako vyzerajú. Bez filtrov či možnosti ignorovať túto výzvu. Hlavným cieľom appky je stať sa konkurentom Instagramu, ktorý ponúka presný opak – neblýskané fotografie dokonalých ľudí v perfektných pózach.

 

To Instagram veľmi rýchlo pochopil a ako to už býva vo svete veľkých gigantov – radšej než by sa mali nechať ohroziť konkurenciou, kúpia ju. Či Instagram zamýšľa tento krok, je veľmi predčasné hovoriť. V týchto dňoch si však aktívni užívatelia Instagramu všimli, že sociálna sieť ponúkla funkcionalitu veľmi podobnú tej BeReal, upozornil na to portál Techcrunch.

Instagram sa však pre portál Engadget ohradil, že ide iba o interné testovanie akéhosi prototypu, nie externé. Prototyp, alebo testovanie, ak chcete, spočíva v tom, že vás Instagram vyzve notifikáciou každý deň vždy v iný čas urobiť fotografiu do dvoch minút. Príliš nápadné na to, aby sme mohli vylúčiť podobnosť s BeReal appkou. Táto notifkácia sa objavila v prípade užívateľa Alessandro Paluzzi:

image

Instagram údajne testuje funkciu podobnú aplikácii BeReal. Všimol si to užívateľ Alessandro Paluzzi

Ak k tomu pridáme fakt, že minulý mesiac Instagram pridal funkciu Dual Camera, ktorá zachytí obraz vašej tváre a tiež obraz vášho okolia pred vami v jednom momente (teda z dvoch pohľadov – spredu i zozadu), neostáva nám nič iné, len spozornieť.

Techcrunch tiež pripomína, že by to nebolo prvýkrát, kedy by sa Instagram snažil napodobniť svoju rodiacu sa konkurenciu. Napríklad nedávno opätovne upravil algoritmus, podľa ktorého užívateľom zobrazuje viac obsahu, ktorý sám pre nich odporučí, než obsahu od samotných priateľov na Instagrame.

Jedným dychom ale portál dodáva, že začať polemizovať o tom, či sa Instagram cíti byť ohrozený appkou BeReal, je naozaj predčasné. BeReal totiž eviduje „iba“ 10 miliónov stiahnutí, zatiaľ čo Instagram má dve miliardy aktívnych užívateľov.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 18:24