Richard Čermák.
StoryEditor

Najväčší slovenský komunikačný holding má nového marketingového riaditeľa

08.01.2024, 11:16
Autor:
redred

Päť reklamných, mediálnych a technologických agentúr Wiktor Leo Burnett, Starmedia, Leopard Production, Data Concept a Socialists združených pod značkou Kreator Group prijal do svojich radov nového Group CMO, Richarda Čermáka. 

Richard Čermák začínal kariéru v korporátnom biznise na IT oddeleniach (Orange, ČSOB). Od roku 2004 pôsobil v známej technologickej firme Websupport na pozícii Head of Brand.

Patril medzi kľúčových ľudí viac ako 9 rokov, manažoval niekoľko výrazných marketingových kampaní, ktoré získali ocenenia (Zlatý klinec, Effie), bol súčasťou tímu, ktorý realizoval rebranding značiek v CEE regióne a riadil komunikačnú stratégiu spoločnosti. 

Po 11 rokoch na strane klienta prestupujem na opačný breh tej istej rieky s krištáľovo jasným cieľom, pomôcť efektívnejšie prepájať oba svety. Od leta sme viedli rozhovory so stakeholdermi jednotlivých agentúr o kreatívnom priemysle, technológiách, trhu, stratégiách, budúcnosti a najmä o tom, ako pomôcť spoločnostiam rásť v hyper rýchlej dobe chaosu. Čím viac sme sa stretávali, tým viac som chcel prispieť k ich rozpracovanej vízii posunúť skupinu agentúr Wiktor Leo Burnett, Starmedia, Leopard Production, DataConcept a Socialists bližšie ku klientom. S veľkým rešpektom k práci, ktorú títo ľudia za viac ako 20 rokov urobili na trhu, som prijal ponuku stať sa Group CMO.” hovorí Richard Čermák. 

Kto je Richard Čermák? 

Je zakladateľom projektu Meet the Heroes a 3 roky bol súčasťou odbornej poroty Nadácie Pontis v rámci udeľovania cien SDG (Sustainable Development Goals). Ako speaker vystúpil na rôznych podujatiach ako Pohoda festival, Grape festival, Fakulta managementu UK, FIIT a mnohých ďalších.

Je zakladateľom hudobného vydavateľstva Gergaz a bol tiež iniciátorom projektu Ostrov hudby s ktorým získal ocenenie za Prínos do hudby za rok 2016 od Denníka N a RTVS (držiteľmi tohto ocenenia sú aj osobnosti ako Milan Lasica, Michal Kaščák, Juraj Kušnierik, či Miroslav Žbirka). 

Od novembra 2023 pôsobí na pozícii Group CMO pre holding komunikačných agentúr Wiktor Leo Burnett, Starmedia, Leopard Production, Data Concept a Socialists. Je tiež konzultantom a externou súčasťou tímu technologického startupu Seenode, ktorému pomáha  s marketingovou stratégiou. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. máj 2024 15:37