StoryEditor

Digital PIE spúšťa prihlasovanie prác a predstavuje nový model porotcovania

15.01.2024, 16:26

Do VIII. ročníka súťaže môžete prihlasovať svoje projekty, realizované v roku 2023, od 15. januára. Registrovať neobmedzený počet prác do súťaže môžete do marca a tento rok sa môžete tešiť aj na účasť ADC v porote.

Digital PIE 2024 so sebou prináša viacero zásadných zmien a noviniek.

PIE = Performance + Idea + Execution

Vyhlasovateľom súťaže Digital PIE je Asociácia digitálnych marketingových agentúr (ADMA) v spolupráci so združením THE MARKETERS. Súťaž má rovnako ako v predchádzajúcich ročníkoch tri hlavné kategórie. Cieľom súťaže je prostredníctvom poroty komplexne ohodnotiť najlepšie slovenské projekty v oblasti digitálneho marketingu za uplynulý kalendárny rok.

Zásadné zmeny v tomto ročníku sa týkajú práve poroty a ocenení, za účelom ohodnotiť prihlásené práce čo najobjektívnejšie. Udeľovanie ocenení Bronzového, Strieborného a Zlatého PIE bude tento rok bez obmedzení.

Zmeny v zložení hodnotiacich porôt 2024

V aktuálnom ročníku zaniká kmeňová porota a namiesto nej vytvoríme 4 samostatné špecializované poroty pre každú jednu kategóriu, ktoré majú plné kompetencie s výnimkou ocenení GRAND PIE, Digital Special Award, Digital Rising Star. Poroty súťažných kategórií IDEA a EXECUTION sú zložené zo špecialistov z členských agentúr ADMA, kreatívcov z radov ADC, klientov a odborníkov – osobností z reklamného a marketingového prostredia.

Porota kategórie PERFORMANCE je zložená z radov špecialistov na výkonnostný marketing, a to ako z agentúr, tak aj z radov klientov. Porotu DIGITAL MEDIA SOLUTION tvoria členovia IAB.

“Mnoho z našich členov už v minulosti bolo súčasťou poroty, preto ide o prirodzený krok prehĺbenia spolupráce s národnou digitálnou súťažou. Veríme, že tak spolu so zmenou fungovania poroty pomôžeme k zvýšeniu relevancie výsledkov a nájdeme to najlepšie zo slovenského digitálu za rok 2024,” vyjadril sa Juraj Kováč, prezident ADC Slovakia.

V kategóriách IDEA a EXECUTION bude 7 porotcov v nasledovnom zložení: 3 porotcovia – špecialisti z členov ADMA,  2 porotcovia z radov ADC (svojim zameraním zodpovedajúci danej kategórii), 1 porotca z radov klientov, odborných novinárov, influencerov či iná odborne zdatná a rešpektovaná osobnosť a 1 predseda poroty, rešpektovaná osobnosť, odborné zdatná vo vzťahu k danej kategórii.

image

Ocenenie Digital PIE.

Porota kategórie PERFORMANCE je zložená zo 7 špecialistov na výkonnostný marketing, a to ako z agentúr, tak aj z radov klientov, vrátane predsedu poroty.

Porota kategórie DIGITAL MEDIA SOLUTION je 5-členná.

Cieľom úprav hodnotenia v rámci Digital PIE je reflektovať na zmeny v našej brandži. Z roka na rok nám počet prihlásených prác do súťaže rastie, čo upevňuje jej miesto na trhu a zvyšuje samotnú kredibilitu.

„Je logické, že po rozšírení súťaže o nové podkategórie a ocenenia v minulom roku prichádza Digital PIE v roku 2024 s ďalšími vylepšeniami – tentokrát pri kreovaní poroty,“ hovorí Palo Hapák z MARKETERS. „Bude to síce náročneišie na organizáciu a priebeh prác jednotlivých porôt, no na konci dňa bude celkové hodnotenie kvalitnejšie a profesionálnejšie. Bude tak možné efektne sa vyhnúť situáciám, keď napríklad v rámci kategórie PERFORMANCE porotcovia špecialisti majú v hodnotení jasno, no ostatní porotcovia, špecialisti na ostatné kategórie, už tak nie.

P ako PERFORMANCE – výkon, výsledky

Výkon porota hodnotí ako schopnosť dosiahnuť mimoriadne výsledky na základe zadania čo najefektívnejším spôsobom. Z výkonnostného hľadiska musia byť jasne zadefinované merateľné ciele, ktoré majú priamy/preukázateľný vplyv na obchodné výsledky.

I ako IDEA – nápad, kreativita

V tejto kategórii porota posudzuje práce z pohľadu originality nápadu, unikátnosti riešenia, prípadne neštandarného využitia technológie alebo média.

E ako EXECUTION – prevedenie, spracovanie

Pri exekúcii prác porota prihliada na remeselné prevedenie z pohľadu technológie, dizajnu, obsahu a copywritingu. Porota v tejto kategórií oceňuje práce, ktoré vynikajú inovatívnym využitím technológií, vizuálnym prevedením, precíznym či netradičným spracovaním obsahu.

Digital Media Solution – Špeciálne ocenenie IAB Slovakia

Cieľom tohto ocenenia je zviditeľnenie inovatívnych, hodnotných a úspešných digitálnych mediálnych riešení z oblasti slovenského digitálu. Tieto inovatívne riešenia môžu byť z oblasti slovenských digitálnych médií, ich tvorby, formátov, spôsobu nákupu/predaja formátov, mediálneho plánovania, spracovania a prezentácie dát, marketingu online médií a mnohé ďalšie.

Ocenenia Grand PIE, Special Awards a Rising Star

O oceneniach v kategóriách GRAND PIE, Special Awards a Rising Star rozhodujú všetky 3 poroty spoločne na záver hodnotiaceho procesu.

Digital PIE ako vstupenka do rebríčkov DIGITÁLNA AGENTÚRA ROKA (DAR) a DIGITAL EXCELLENCE AWARDS (DEA)

Účasť v súťaži Digital PIE je tiež základným predpokladom nominácie agentúr do prestížnych rebríčkov DAR a DEA. Rozšírenie súťažných podkategórií spolu s rozšírením počtu ocenení dáva pre agentúry tiež príležitosť získať v týchto rebríčkoch rozhodujúci počet bodov a získať tak dobré umiestnenie v jednotlivých hodnotiacich parametroch IDEA, EXECUTION či PERFORMANCE.

Termíny podania prihlášok do Digital PIE

●      15. januára - 2. februára (149 EUR)

●      3. februára - 16. februára (169 EUR - nečlenovia ADMA a IAB Slovakia, 149 EUR členovia ADMA a IAB Slovakia)

●      17. februára - 6. marca (199 EUR - nečlenovia ADMA a IAB Slovakia, 169 EUR členovia ADMA a IAB Slovakia)

“Pri upgradoch súťaže Digital PIE sa snažíme jednak reflektovať na dianie v globálnom digitálnom marketingu, teda kam sa digitál počas posledného obdobia posunul a na základe toho sa snažíme priniesť posuny aj v samotnej súťaži. Rovnako dôležité je pre nás aj to, ako je súťaž vnímaná našim lokálnym trhom. Snažíme sa získať feedback od prihlasovateľov, porotcov, zadávateľov a aj na základe toho navrhujeme prípadne zmeny, tak ako teraz pri vytvorení nového zloženia porôt,” vyjadril sa k novým zmenám prezident ADMA, Rasťo Bahurinský.

Kompletné informácie o súťaži nájdete na webe digitalpie.sk. Podrobné informácie o novinkách a pravidlách súťaže v aktuálnom VII. ročníku nájdete v Štatúte Digital PIE. Svoje projekty môžete registrovať priamo TU do 6. marca.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 05:27