Špeciálny dres, ktorý zachraňuje duše: Vraj vypína notifikácie!
StoryEditor

Špeciálny dres, ktorý zachraňuje duše: Vraj vypína notifikácie!

02.05.2024, 13:51
Autor:
redred

Existuje work life balance? Odborníci na prácu tvrdia, že majú nové riešenie. Polovica Slovákov zažila vyhorenie: Ako si zachrániť dušu?

Podľa európskych štatistík zažilo hruba 50 percent Slovákov aspoň jednu zo štyroch fáz vyhorenia. Rozsiahly prieskum agentúry Behavio zas ukázal, že až 77 percent z nás je v pravidelnom strese. Ten často zažívame práve v práci. Odborníci na prácu z moderného job portálu Pretlak.sk prinášajú riešenie, ako pretlak práce balansovať.

Nonstop v jednom kole

Aneta Marcely a Tomáš Nagy z Pretlaku sú odborníci na prácu a sami majú so stresom bohaté skúsenosti. Často im ho pomáha lepšie zvládať pravidelný šport. “Preto sme vymysleli cyklistický dres, ktorý dokáže zachrániť duše. Nie bicyklové, ale naše,” vysvetľuje Aneta a dodáva, že úlohou dresu je vypnúť WORK notifikácie a zapnúť BIKE režim. 

image

Špeciálny dres, ktorý zachraňuje duše: Vraj vypína notifikácie!

Pretlak chce touto aktivitou rozšíriť povedomie o mentálnom zdaví v práci. Ako hovorí Tomáš: “Sme partička ľudí, ktorí sú súčasťou komunity marketérov, dizajnérov, kreatívcov, developerov a podobne. Skrátka, nonstop v jednom kole. Vnímame varovné signály. Hrotíme hrotíme, až dostaneme defekt.” Unikátne cyklistické dresy majú byť teda mementom pre naše duše.

Aby naše duše nevyfučali

Výrobu zastrešia vďaka spolupráci so známou slovenskou značkou cyklistického oblečenia Isadore, za ktorou stoja bratia Peter a Martin Velitsovci. “Ani po tých 11-tich rokoch profesionálnej kariéry som nezanevrel na bicykel. Šport mi pomáha najlepšie vypnúť,” hovorí Martin, ktorému je pohyb rovnako skvelou psychohygienou. Zároveň konštatuje, že našťastie ho jeho práca mimoriadne napĺňa.

image

Špeciálny dres, ktorý zachraňuje duše: Vraj vypína notifikácie!

Ide o limitovanú edíciu dresov v počte iba 100 ks. Dizajn navrhol špičkový slovenský dizajnér Matej Špánik, ktorý stojí napríklad za identitami, ako Oggi Pizza, Irin či Langoš Bar. “Chcel som vytvoriť cyklistický dres, ktorý nepripomína na prvú šupu cyklistický dres. Rád nabúravam stereotyp,” vysvetľuje Matej prístup k tvorbe. Zaujímavosťou je, že uletené Isadore logá ešte v tejto podobe neboli nikde použité. 

Kam poputujú peniaze?

Vyzbieranú sumu použijeme na výrobu dresov z prémiových, kvalitných a udržateľných materiálov a sprievodné náklady (distribúcia, balné, poštovné, event a podobne). Kúpou podporíte svoju dušu a celkovú tému mentálneho zdravia v práci. 

image

Špeciálny dres, ktorý zachraňuje duše: Vraj vypína notifikácie!

Ako sa môžu zapojiť zamestnávatelia?

Ste zamestnávateľ a duše vašich kolegov vám nie sú fuk? Pridajte sa na zoznam korektných zamestnávateľov a Pretlak sa postará o to, aby sa o tom všetci dozvedeli. Dresy zároveň môžete podporiť ako partneri alebo ako kolosálny partner, čím sa dostanete priamo na dres a vyšlete signál, že ste ambasádorom mentálneho zdravia v práci.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 13:51