StoryEditor

Prvé Career Expo v Prahe prinieslo prácu i zábavu

07.05.2024, 09:59
Autor:
redred

Komunikačne event zastrešila agentúra Respect APP v spolupráci s mediálnymi agentúrami Publicis Groupe a Neopublic.

V marci sa v Prahe po prvýkrát konalo podujatie Career Expo. Tento najväčší festival pracovných príležitostí v O2 Universum prilákal vyše 10 tisíc návštevníkov, zúčastnilo sa na ňom takmer 90 spoločností a na pódiu sa vystriedalo 50 rečníkov.

Okrem prednášok a stánkov známych zamestnávateľov ako Česká spořitelna, Kaufland, IKEA alebo Notino čakalo na návštevníkov množstvo netradičných atrakcií. Napríklad aj šliapací bicykel na výrobu džúsu, či simulátor letu bez fatálnych následkov. Heslom bolo práca a zábava v jednom a tak Career Expo 24 prinieslo aj skrášľovací kútik pre každého kandidáta či kandidátku, živé postavičky z televíznych obrazoviek, chemické pokusy, ale aj väzenskú stráž v plnej zbroji. Jednoducho festival ako sa patrí.

image

 Career Expo

„Career Expo je festival príležitostí, jediný svojho druhu určený pre všetky skupiny vystavovateľov ako aj návštevníkov. Vzhľadom k tomu, že event bol mimoriadne úspešný, o čom svedčia feedbacky z oboch strán, plánujeme jeho pokračovanie. 2. ročník sa uskutoční opäť v O2 universum 12. - 13. brezna 2025,“ hovorí Peter Krutý, Head of events, Alma Career.

Všetci, ktorí hľadajú nové pracovné smery, sa tak mohli osobne stretnúť so zástupcami zamestnávateľov a zistiť tak možnosti svojho uplatnenia. Ohlasy na podujatie boli vynikajúce ako zo strany uchádzačov, tak aj zo strany vystavovateľov.

„Career Expo je jediný veľtrh v ČR, ktorý prepája celé ekonomicky aktívne obyvateľstvo s firmami. Ľudia majú možnosť nadviazať kontakty a vzájomne sa tak spoznať nielen prostredníctvom pohovorov,“ uviedla Kateřina Frycová z Českej sporitelne.

Digitálna kampaň k eventu zasiahla takmer 800 tisíc ľudí s vyše 6,5 miliónmi impresií. Okrem internetu a sociálnych sietí bežala súbežne kampaň aj v rádiu, či na nosičoch OOH. Do propagácie boli zahrnutí aj český influencer David Olchava a slovenská influencerka Natália Pažická.

„Zastrešiť prvé Career Expo v Prahe bola pre nás výzva, do ktorej sme sa s nadšením pustili,“ hovorí Yolka Udičová, partner Respect APP. „Profesia days na Slovensku promujeme úspešne už druhý rok, o to viac nás potešila príležitosť využiť naše know-how aj v Čechách,“ dodáva.

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
07. máj 2024 10:18