OH 2024: Slovakia travel a Slovenský olympijský a športový výbor podpísali zmluvu o spolupráci.
StoryEditor

OH 2024: Slovakia travel a Slovenský olympijský a športový výbor podpísali zmluvu o spolupráci

24.05.2024, 12:25
Autor:
redred

Jej predmetom je vzájomná spolupráca v súvislosti s projektom Slovenský dom na tohtoročných olympijských hrách v Paríži.

Zmluva sa odráža od uznesenia vlády SR č. 626 z20. novembra 2023 a dohode oboch strán týkajúcich sa práv a povinností pri realizácii projektu.

Zmluvu o vzájomnej spolupráci dnes podpísala generálna riaditeľka Slovakia travel Ivana Vala Magátová a prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel. Slovenský dom bude na OH v Paríži po prvý raz od ZOH 2010 vo Vancouveri sprístupnený aj širokej verejnosti.

image

OH 2024: Slovakia travel a Slovenský olympijský a športový výbor podpísali zmluvu o spolupráci.

„Návštevníci si v ňom budú môcť vychutnať národné jedlá, zapojiť sa do tvorivých dielní, ale napríklad aj vysadnúť na trenažér a prostredníctvom virtuálnej reality sa preniesť na skutočné slovenské cyklotrasy. Olympijské hry v Paríži sú skvelou príležitosťou ako prostredníctvom nášho olympijského domu spropagovať Slovensko ako atraktívnu turistickú destináciu,“ uviedla generálna riaditeľka Slovakia travel Ivana Vala Magátová.

„Dnešným podpisom zmluvy sa naplnila dlhodobá snaha Slovenského olympijského a športového výboru, aby prezentácia Slovenska v zahraničí počas veľkých medzinárodných športových podujatí bola koordinovaná. Veľmi sa teším, že naplnením tohto dokumentu vytvoríme pevné základy k tomu, aby to bolo aj na ďalších olympijských hrách v budúcnosti,“ povedal Anton Siekel, prezident Slovenského olympijského a športového výboru.

image

OH 2024: Slovakia travel a Slovenský olympijský a športový výbor podpísali zmluvu o spolupráci.

Slovenský dom sa bude nachádzať v parku La Villette na severovýchode Paríža. Dostupný bude v rámci metropoly prostredníctvom liniek metra č. 5 a 7, električky 3b a niekoľkých autobusových liniek.

Slovakia travel a Slovenský olympijský a športový výbor sa v dnes podpísanej zmluve zaviazali k spolupráci a súčinnosti za účelom riadneho a úspešného zabezpečenia projektu Slovenský dom.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. jún 2024 22:59