StoryEditor

Kofola v novej kampani znovu stavila na pocity. Vyzýva k vzájomnému dotýkaniu

11.06.2024, 11:35
Autor:
redred

Priemerný Slovák venuje každý deň 2 600 dotykov svojmu mobilnému telefónu alebo tabletu. Preto prináša Kofola novú výzvu: Láskyplné piatočky plné dotykov.

Po tom, čo tradičná československá značka Kofola začala inšpirovaťpáry k tomu, aby spolu trávili viac času a starali sa tak o svoju lásku, satento rok zamerala na dotyky. Aj tiesú totiž podľa odborníkov nesmierne dôležité na utužovanie vzájomných vzťahov!Tisícky dotykov venujeme priemerne každý deň mobilomnamiesto toho, aby sme objatím alebo bozkom potešili milovanú osobu. A práve to chce Kofola originálnou cestou zmeniť.

image

Láskyplný piatoček plný dotykov.

„Dozvedeli sme sa, že priemerný Čech či Slovák venuje každý deň 2 600 dotykov svojmu mobilnému telefónu alebo tabletu. A to nás šokovalo. Preto sme sa rozhodli tento rok posunúť našu myšlienku Láskyplných piatočkov, v rámci ktorých sme minulý rok venovali našim zamestnancom deň voľna na lásku,o novúvýzvu: poďme sa viac dotýkať! Tento rok preto prichádzame s Láskyplným piatočkom plnýmdotykov,” vysvetľuje Lenka Tenglerová, manažérka značky Kofola.

image

Láskyplný piatoček plný dotykov.

Kampaň, ktorá sa odohráva v online aj offline prostredí, posilňuje misiu tradičnej československej značky, a to dodávať láske bublinky. „Kampaň sme postavili na insighte, ktorý vychádza z dnešného sveta – mobilov sa dotýkame stále viac. Čas strávený na telefóne sme prepočítali na doslova hmatateľný dôkaz. Napríklad 2,5 hodiny scrollovania = 2 600 dotykov, ktoré sme radšej mohli venovať svojim polovičkám a zvýšiť si tak hladinu oxytocínu, hormónu lásky,“ hovorí Dominika Múdra, Strategy Director z agentúry Wiktor Leo Burnett, ktorá je pod kampaňou podpísaná.

image

Láskyplný piatoček plný dotykov.

„Téma sa pre nás stala príležitosťou, ako môžeme s Kofolou láske skutočne pomôcť. V TV a online sme ju rozohrali prostredníctvom Kofoláskových máp dotykov, ktoré fungujú ako hravá navigácia po erotogénnych zónach. V gastre zase k dotykom inšpirujeme cez Kofoláskové dotykové tetovačky, alebo aktivitou Kofola za pusu,“ dopĺňa Kristína Pavlendová, Creative Director, Wiktor Leo Burnett.

image

Láskyplný piatoček plný dotykov.

Špeciálne tetovačky, vďaka ktorým si ľudia môžu jednoducho označiť svoje obľúbené miesta na láskyplné dotyky, budú dostupné v zhruba 8000 podnikoch naprieč Českom aj Slovenskom. Vo vybraných prevádzkach bude možné získať aj Kofolu zdarma za pusu. Stačí si v nich v akýkoľvek piatok objednať Kofolu a dať si pred obsluhou pusu so svojou drahou polovičkou. Kofolu za pusu ponúkajú už od 31. mája vybrané podniky, ktorých zoznam nájdete na www.kofola.sk/laskyplnakofola, a aktivita bude trvať do 31. augusta.

image

Láskyplný piatoček plný dotykov.

Z mnohých odborných výskumov vieme, že intímne dotyky majú inú kvalitatívnu hodnotu ako dotyky formálne. Objatia, bozky alebo masáže môžu nielen znižovať hladiny stresových hormónov a zlepšovať celkové zdravie, ale vďaka vyplavovaniu oxytocínu, často označovaného ako "hormón lásky", posilňujú aj puto a dôveru medzi partnermi a podporujú pocit blízkosti a bezpečia. A to sa samozrejme nemôže stať, ak svoje vzťahy skryjeme do online virtuálneho prostredia, kde hrajú prím naše predstavy a fantázie, ktoré nemajú s realitou nič spoločné,” uvádza párový terapeut Jan Vojtko.

image

Láskyplný piatoček plný dotykov.

Na webe Kofoly si preto každý môže vytvoriť vlastnú Kofoláskovú mapu dotykov, vďaka ktorej ľahko popíše a so svojou polovičkou nazdieľa svoje obľúbené miesta na dotyky offline.

image

Láskyplný piatoček plný dotykov.

Láskyplný piatoček je dlhodobou komunikačnou kampaňou Kofoly, ktorá má posilniť vzťahy medzi ľuďmi. Odštartovala minulý rok, kedy rodinná nápojárska spoločnosť darovala svojim zamestnancom deň voľna na lásku nad rámec bežnej dovolenky a motivovala k tomuto kroku aj ďalšie firmy. Originálnu žiadosť o Láskyplný piatoček, ktorú môžu ľudia vytvoriť na mieru svojim zamestnávateľom, sprístupnila na webe, rovnako ako aj zoznam firiem, ktoré sa k iniciatíve doposiaľ pripojili. Láskyplný piatoček bude Kofola aj tento rok rozvíjať vo všetkých svojich komunikačných kanáloch a pre niekoľko šťastných párov zase zorganizuje aj svadbu na letných festivaloch.

Vizitka kampane:

Zadávateľ: Kofola ČeskoSlovensko

Kreatívna agentúra: Wiktor Leo Burnett

Brand Strategy: Ľubica Mieresová, Lenka Tenglerová

Creative director: Kristína Pavlendová

Strategy director: Dominika Múdra

Art director: Martina Mihálová

Copywriter: Lukáš Baláž, Ivana Viteková

Graphic designer: Gabriel Jakubkovič, Jaroslav Varchola, Štefan Nosko

Account manager: Laura Chnapková

Account Executive: Lukáš Petriska

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. júl 2024 09:45