StoryEditor

ksebe.sk a agentúra ui42 motivujúcim spotom lámu bariéry okolo duševného zdravia

01.10.2024, 12:18
Autor:
michmich

Pri príležitosti Mesiaca duševného zdravia prichádza nová kampaň, ktorá má cieľ prelomiť stigmu vyhľadania psychologickej pomoci - znížiť bariéry, ktoré bránia ľuďom vyhľadať pomoc a ukázať, že starostlivosť o duševné zdravie je rovnako dôležitá ako starostlivosť o telo.

Prieskum ksebe.sk, realizovaný na vzorke 1114 respondentov, odhalil, že takmer 49 percent Slovákov nevyhľadá pomoc pre finančné náklady a ďalších 33,7 percenta z obavy, že ich problémy nie sú dostatočne závažné. Tento strach je často spôsobený obavami zo zistení, ktoré by mohli prehĺbiť ich bolesť.

„Stres a úzkosť sú tichí nepriatelia, ktorí si vyberajú daň na fyzickom aj duševnom zdraví. Až 90 percent opýtaných uviedlo, že stres ovplyvňuje ich každodenný život,“ uvádza Karol Kleinmann, spoluzakladateľ a klinický psychológ ksebe.sk. Prieskum ďalej ukázal, že 50,1 percenta respondentov pociťuje, že ich okolie problémy s duševným zdravím ignoruje, a 31,7 percenta uviedlo, že ich blízki sa uchyľujú k nezdravým copingovým mechanizmom, ako je alkohol.

Spot.

„Cieľom tejto kampane je znížiť bariéry, ktoré bránia ľuďom vyhľadať pomoc. Chceme ukázať, že starostlivosť o duševné zdravie je rovnako dôležitá ako starostlivosť o telo,“ dodáva Magdaléna Mihálová, co-founder ksebe.sk. Preto počas Medzinárodného dňa duševného zdravia ponúkajú bezplatné sedenia s odborníkmi.

Video spot je spoločným dielom s agentúrou ui42

Príjemcovia komunikačného posolstva lepšie reagujú na video obsah než na čisto textové formáty, a preto je súčasťou kampane aj reklamný spot. Andrej Kajan, CEO spoločnosti ui42, uviedol: „Keď nás oslovil projekt ksebe.sk, okamžite sme vedeli, že máme možnosť prispieť k spoločenskej zmene. Výsledkom našej spolupráce je kreatívna kampaň, ktorá má za cieľ prelomiť tabu a priblížiť ľuďom duševnú pohodu ako niečo prirodzené a nevyhnutné."

image

Pri príležitosti Mesiaca duševného zdravia ksebe.sk,
platforma zameraná na sprostredkovanie sedení s psychológmi, prináša zaujímavo spracovanú kampaň.

archív
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
14. október 2024 14:46