StoryEditor

Markíza prináša originálnu komunikačnú kampaň k duševnému zdraviu detí

10.10.2024, 13:51
Autor:
michmich

Televízny líder dnes odvysiela špeciálne Televízne noviny. V nich budú viaceré reportáže venované rôznym oblastiam detského duševného zdravia.

Na 10. október každoročne pripadá Svetový deň duševného zdravia. Aj práve preto spúšťa dnes Nadácia Markíza v spolupráci so svojimi partnermi novú kampaň k projektu Odpíšeme Ti. Projekt z pôvodnej témy šikanovania rozširuje svoju pôsobnosť na celkovú oblasť duševného zdravia detí a prichádza s viacerými novinkami.

Komplexné zameranie na duševné zdravie

„Projekt Odpíšeme Ti spustila Nadácia Markíza pred štyrmi rokmi a pôvodne reagoval na potrebu riešiť šikanovanie na školách. Sme nesmierne radi, že sa stretol s veľkým ohlasom u verejnosti.Postupne sme, či už zo strany detí, ale aj rodičov, učiteľov i odborníkov, cítili čoraz väčšiu potrebu venovať sa nielen šikanovaniu, ale aj mnohým ďalším témam, ktoré vplývajú na duševné zdravie, ako sú technológie, strata istoty a bezpečia, pocity osamelosti, či psychická odolnosť. Preto aktuálne projekt rozširuje svoje zameranie všeobecne na tému detského duševného zdravia,“vysvetlila Zuzana Štelbaská, šéfredaktorka publicistiky televízie Markízaa predsedníčka správnej rady Nadácie Markíza.

image

Ambasádorom projektu Odpíšeme ti je Jakub Jablonský.

TV Markíza
Nové zameranie projektu Odpíšeme Ti sprevádza originálna komunikačná kampaň, ktorá vznikla v rámci interných kapacít kreatívneho oddelenia Centra marketingu skupiny Markíza. Hlavným pilierom kampane sú dva krátke filmové príbehy – jeden zobrazuje chlapca, ktorý volá na Linku detskej istoty a druhý je zacielený na mimoriadne dôležitú komunikáciu rodičov s deťmi. Na tvorbe kampane sa podieľali známe mená slovenského filmového priemyslu. Za prvým spotom stojí uznávaný režisér Milan Balog, druhý mal pod palcom režisér filmových hitov Amnestie či Invalid Jonáš Karásek. Úlohy otca sa v jednom zo spotov zhostil talentovaný herec Jakub Jablonský, ktorý je zároveň ambasádorom „Odpíšeme Ti“. Spot odprezentujú dnes v hlavnej večernej televíznej spravodajskej relácii. My vám ho v rovnakom čase pridáme do tohto článku. 

V duchu toho, že deti potrebujú pozornosť a čas, sa televízia Markíza rozhodla téme duševného zdravia detí venovať vo svojom hlavnom vysielacom čase a to priamo v Televíznych novinách, ktoré sú dlhodobo najsledovanejšou spravodajskou reláciou na Slovensku. V špeciálnom vydaní Televíznych novín uvidia diváci už dnes večer o 19:00 hodine niekoľko reportáží zameraných na rôzne oblasti detského duševného zdravia, pričom svoje názory, ale aj konkrétne skúsenosti a rady poskytnú tí najlepší odborníci, ako aj známe osobnosti z oblasti umenia či športu. Téme sa budú dlhodobo venovať aj relácie Teleráno a Reflex.

image

Vizuál projektu Odpíšeme ti.

TV Markíza
So silnou podporou partnerov

Partnermi projektu Odpíšeme ti sú od jeho vzniku Linka detskej istoty, Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky, odbornou garantkou je renomovaná detská psychologička s dlhoročnou praxou PaedDr. Petra ArslanŠinková. "Práve projekt Odpíšeme Ti pomáha v oblastiach detského duševného zdravia a verím, že aj vďaka nemu sa o tejto téme a pomoci dozvie čo najviac detí, rodičov a učiteľov a spolu pomôžeme tým, ktorí to najviac potrebujú," povedala psychologička, ktorá pri projekte stojí od jeho začiatku.

Aktuálne do projektu vstupuje aj Nadácia Volkswagen Slovakia a Liga za duševné zdravie SR. Nadácie Volkswagen Slovakia vyčlenila na jeho podporu viac ako 500 000 eur. 

Rozšírený projekt Odpíšeme Ti ponúka komplexnejší prístup v rámci podpory duševného zdravia detí. Pomoc je naďalej poskytovaná prostredníctvom anonymnej Linky detskej istoty na bezplatnom telefónnom čísle 116 111, ktorá je k dispozícii 24 hodín, 7 dní v týždni, ako aj cez chatové a emailové poradenstvo na vynovenej stránke www.odpisemeti.sk, ktoré je dostupné vo vybraných hodinách. Po novom sa však bezplatné telefonické a online poradenstvo rozširuje o možnosť bezplatnej terapeutickej starostlivosti pre deti po celom Slovensku, realizovanou tvárou v tvár, ako aj komunitnými aktivitami.

image

Jakub Jablonský si v jednom z dvoch spotom aj zahral.

TV Markíza
„Dieťa má príležitosť kedykoľvek kontaktovať Linku detskej istoty, v situáciách, ktoré si to vyžadujú, sú odporúčané a zabezpečené individuálne psychoterapie u konkrétnych odborníkov na to školených po celom Slovensku. Navyše, Liga za duševné zdravie plánuje bezplatne poskytnúť viac ako 350 hodín psychoterapií deťom, ktoré by takúto možnosť prakticky nedostali – ide o deti zo sociálne slabšieho prostredia, kde si rodičia nemôžu dovoliť psychoterapiu,“ vysvetlil riaditeľ Ligy za duševné zdravie SR Andrej Vršanský.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
14. október 2024 14:14