StoryEditor

Naučte sa pri písaní textov tvoriť obsah pomocou AI. Stačí dodržať týchto 6 krokov

  • Príchod ChatGPT v roku 2022 kompletne zmenil budúcnosť digitálneho marketingu.
  • Copywriteri sa začali báť o svoje pracovné stoličky, pretože zrazu dokázal „vymyslieť“ titulok aj kolega bez akéhokoľvek kreatívneho cítenia.
  • Chcete vyťažiť z AI čo najviac? Naučte sa, ako s týmito nástrojmi hovoriť.

A k sa vám už niekedy stalo, že ste od AI nedostali adekvátny výstup, možno nebola chyba v samotnej AI, ale vo vašom promptovaní. Poďme si ukázať, ako používať ChatGPT pri písaní textov a ako má vyzerať dobrý prompt.

ChatGPT nepíše vždy pravdu, ale to, čo je najpravdepodobnejšie

Ešte pred tým, než sa vrhneme do toho, ako používať ChatGPT, by ste mali vedieť, čo to je a akým spôsobom funguje. Generative AI využíva strojové učenie, pri ktorom sa učí z veľkého množstva dát a interakciou s používateľmi. V zásade ide o matematický model, ktorý vie predikovať text. Na základe pravdepodobnosti vie určiť, ktoré slová sa zvyknú spolu vyskytovať. Píše teda to, čo je najpravdepodobnejšie. Miera pravdivosti závisí od množstva a kvality preštudovaného textu.

Stále sa mení a učí zo spätnej väzby používateľov. Používanie je v súčasnosti pre verejnosť bezplatné až po verziu ChatGPT-3.5. Spoplatnená verzia ChatGPT-4 však naozaj stojí za to. ChatGPT funguje na architektúre jazykového modelu Generative Pre-trained Transformer (GPT) od spoločnosti OpenAI. Jedinečným ChatGPT robí použitie takzvaného učenia sa zo spätnej väzby od ľudí alebo Reinforcement Learning from Human Feedback (RLHF).

image

Budúcnosť AI.

archív
Toto je asi to najzásadnejšie, čo by ste mali pri písaní textov vedieť. ChatGPT nie je Google. Nehľadá odpovede na webových stránkach, ale vo svojej knižnici dát do roku 2021. Nepíše pravdu, len to, čo je najpravdepodobnejšie. Ešte stále robí veľa chýb, preto po ňom texty nezabudnite vždy prekontrolovať. Na čo všetko môžete tento nástroj využiť? Používa sa napríklad na vytváranie fotografií, hudby, textu, videí a animácií. Umelá inteligencia Sora od OpenAI dokáže vytvoriť video z textového promptu. Súčasný model sa ešte stále testuje, n...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. október 2024 10:50