Na snímke generálny riaditeľ spoločnosti TOP HEADS Peter Križan.MICHAL SMRČOK
StoryEditor

Interim manažment patrí k najrýchlejšie rastúcim trendom v biznise

24.10.2024, 08:45
  • Interim manažment zažíva celosvetový nárast popularity. Peter Križan, CEO spoločnosti TOP HEADS, vysvetľuje, prečo je táto forma riadenia čoraz žiadanejšia a ako môže firmám pomôcť zvládnuť dočasné obsadenie kľúčových pozícií či krízové situácie.
  • V rozhovore tiež hovorí, pre ktoré oblasti je vhodný a aké výsledky sa od neho dajú očakávať. 
  • V čom sa líši od tradičného konsultingu? 

Kde vznikol koncept interim manažmentu a prečo je dnes taký populárny?

Interim Manažment vznikol v 70. rokoch v Holandsku, kde firmy hľadali manažérov pre kľúčové pozície, ktoré nemohli dlhodobo obsadiť. Spočiatku bol využívaný ako riešenie pre krízové situácie, no dnes ho firmy používajú na preklenutie rôznych výpadkov alebo špecifických projektov najmä pre veľkú flexibilitu pri využívaní. S globalizáciou a dynamickým pracovným trhom sa stal rozšíreným po celom svete. V strednej Európe vývoj mešká asi 5-7 rokov, no v krajinách ako Nemecko, Veľká Británia, Spojené štáty americké či Holandsko je súčasťou biznisu a projektového riadenia.

Prečo je tento model tak žiadaný práve dnes?

Firmy dnes čelia neustálym technologickým, ekonomickým či organizačným zmenám. V tomto dynamickom prostredí potrebujú flexibilné a rýchle riešenia. Interim manažment umožňuje firmám vy...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. október 2024 08:45