StoryEditor

"Nebojte sa byť odvážni, nikdy neviete, čo porotu zaujme." Odkazujú ďalšie mladé levy

21.06.2017, 20:54
Autor:
ebeb
Tentokrát Jana Kvardová a Martin Piteľ o tom, prečo si aj oni myslia, že bríf nie je až tak podstatný.
Pokračujeme v našom seriály, kde mladé levíčatá odkrývajú pre Stratégie svoje prvé skúsenosti, ktoré nadobudli na celosvetovom kola v Cannes. Tu tiež išli súťaži s mladými levami z jednotlivých krajín, ktorých je spravila niekoľko desiatok. Martin Piteľ a Jana Kvardová o tom, prečo aj oni si myslia, že by ste sa nemali drzať brífu, ak sa rozhodnete súťažiť v Cannes:
Fiktívnym zadávateľom v brífe bola organizácia Amnesty International vo Veľkej Británii, ktorá každý rok organizuje kampaň Write for Rights. Jej cieľom je, aby ľudia napísali list solidarity obhajcom ľudských práv, ktorí sa ocitli vo väzení alebo v zajatí. Zatiaľ čo v minulosti cielili túto kampaň na starších, tento rok sa rozhodli zacieliť aj na millennialov. "Našou úlohou bolo vymyslieť kampaň (online alebo offline) využitím zaujímavého médiá, ktorá by oslovila túto cieľovú skupinu a motivovala ich zapojiť sa," vysvetľujú mladé levy pre Stratégie. 
 
S: Ako ste zadanie vyriešili? 
Rozhodli sme sa využiť ako médium nepreskočiteľnú reklamu v streamingovej platforme Spotify, ktorú vo Veľkej Británii používajú aktívne najmä millenniali (72 % zo všetkých aktívnych používateľov). Používateľov by sme vyrušili pri počúvaní hudby vypnutím zvuku a následne by sa im zobrazila reklama s príbehom jedného z väzňov. Po pozretí videa by mohli napísať list solidarity, čím by si opäť aktivovali zvuk. Spotify sme tak zmenili na Letterify.
osobný archív/Cannes Lions
S: Čo vám ako prvé napadlo?
Obom nám ako prvé napadlo nezávisle od seba využitie chatbota. Prišlo nám to však málo originálne a kreatívne, preto sme hľadali zaujímavejšie riešenie.
 
S: Ako celkovo hodnotíte prístupy zahraničných ľudí? 
Zatiaľ sme si neprezreli všetky práce, takže nevieme úplne presne odpovedať. Z toho čo sme ale videli sme si všimli, že väčšina si zvolila online nástroj a snažila sa ísť na to rovnako ako my - netradičnejším spôsobom (Tinder, Google Maps,…). 
 
S: Rada pre tých, ktorí chcú ísť bojovať budúci rok?
Nedržte sa skalopevne briefu. Aj napriek tomu, že porota hodnotí aj pochopenie zadania, ide predovšetkým o kreativitu nápadu. Jedna z ocenených prác v našej kategórii si napríklad zvolila iný timing kampane, ako bol určený v briefe. Nebojte sa byť odvážni, nikdy neviete, čo porotu zaujme. 
01 - Modified: 2023-06-22 07:27:30 - Feat.: - Title: Kde sa učí reklama a koľko absolventov marketingových odborov si nájde prácu vo fachu? 02 - Modified: 2022-07-26 16:29:50 - Feat.: - Title: Alexander Smik: Cannes Lions je inšpirácia, kam sa dá posúvať náš trh. Aj Zlatý klinec 03 - Modified: 2022-06-27 11:41:01 - Feat.: - Title: Inšpirácia z Cannes: Ktorým reklamám z kategórie Film udelila porota Grand Prix 04 - Modified: 2022-06-15 18:46:02 - Feat.: - Title: Veľký úspech pre mladých kreatívcov: v Cannes získali zlato 05 - Modified: 2022-03-04 17:35:36 - Feat.: - Title: Cannes Lions vykázal ruských delegátov a tohtoročné ruské súťažné príspevky
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 12:18