StoryEditor

Relácia Sedem bude venovaná spomienkam na Milana Lasicu

30.09.2021, 13:45
Autor:
redred
Doplnená bude aj o archívne zábery a vtipné hlášky Milana Lasicu.

V relácii Sedem sa preberajú témy, ktoré zarezonovali v spoločnosti počas posledného týždňa. Dnešné premiérové vydanie však bude iné. Glosátori Oľga Feldeková, Milan Kňažko, Boris Farkaš, Marián Leško a moderátorka Elena Vacvalová budú spomínať na Milana Lasicu, ktorý bol dlhé roky súčasťou programu.

„Bohužiaľ, nie sme tu v tradičnej zostave. Skrátka chýba nám dlhoročný a zakladajúci člen, priateľ, kolega, pán Milan Lasica. Dlhé roky sa relácia natáča a ja na prstoch môžem spočítať, kedy tu nebol. Možno preto sme nejako čakali, že tu bude večne. Odišiel náhle, nikto to nečakal. Myslím si však, že by nechcel, aby sme na neho smutne spomínali, ale s humorom,“ začína spomienkovú časť Elena Vacvalová.

Glosátori povedali, že relácia Sedem začala pred 20 rokmi, zakladajúcim členom bol aj Marián Leško, a tak si túto epizódu nevedeli predstaviť bez neho.

Milan Kňažko bol 24 rokov spolu v šatni s Milanom Lasicom. „Keď to človek spočíta, že ešte sme boli spolu na skúškach, cestách na a z predstavenia... boli to tisíce hodín spolu s ním. Po toľkých rokoch sme nemuseli spolu ani veľa hovoriť. Celkovo sme sa dobre cítili a zabávali. Keď som dovŕšil určitú vekovú hranicu, tak mi povedal: Vieš, akú máme výhodu? Už nemôžu povedať, že sme zomreli predčasne. Ale u určitých ľudí je to tak, že niekto môže mať aj 150 rokov a stále máte pocit, že to bolo predčasne.“

Glosátori sa tiež vo svojich spomienkach na maestra zhodli, že veľmi rád rozprával o svojich vnučkách, ktoré neskutočne miloval a rád spomínal na svojich starých rodičoch. Mal krásny vzťah so svojou manželkou a bol skvelým otcom. Vždy sa rád ponáhľal domov, prvý sedel v aute a prvý odchádzal. „Pán Lasica miloval nakupovanie a myslím si, že ako máloktorý muž mal skvelý vkus, vždy vedel vybrať dcéram a manželke šaty i topánky, vedel sa trafiť do veľkosti a aj to bolo pekné,“ prezradila na neho Vacvalová.

Známy herec si tiež veľmi potrpel na slovenčinu, všetkých opravoval, hoci sám rád používal fotbal namiesto futbal. Len všetci sa ho báli opraviť. Milan Lasica bol aj náruživý golfista. Tiež však o ňom bolo známe, že si vedel povedať svoje, aj keď svojím spôsobom – dvojzmyselne. „Raz bol pozvaný na otvorenie golfového areálu a bol tam aj prezident SR, ktorý nebol veľmi obľúbený. Vyzvali ho, nech odpáli prvý úder. Prezidentovi to trvalo hodnú chvíľu a v tom tichu Lasica povedal: Pán prezident, odpáľte,“ zaspomínal si Marián Leško.

Oľga sa zase zasmiala, že k nej a Eni si vedel aj dovoliť a vždy sa s nimi lúčil so slovami: „Dievčatá moje, dobre mi je s vami. Keď niečo budete potrebovať, tak si to kúpte.“ Nakoniec si spomenuli glosátori na ich poslednú večeru, kde Lasica spokojne dodal: „Ej, ľudia, ale je nám dobre.“ Leško na to povedal: „Musím dodať, že všetkým, ktorý mali tú česť s ním byť aspoň chvíľu, tak im bolo dobre.“

Rozlúčková relácia Sedem bude doplnená aj o archívne zábery a vtipné hlášky Milana Lasicu. V premiére ju uvedie dnes večer televízia Joj.

TV JOJ

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 04:35