StoryEditor

Čo ste nevedeli o Hegerovej, Pišťanekovi či Timrave. Vychádza jedinečná kniha 30 životov

12.10.2021, 12:25
Autor:
redred
Nový titul z edície Osudovky je unikátny spracovaním aj výberom profilov osobností.

Vydavateľstvo MAFRA Slovakia prináša na jesenný knižný trh ďalšiu novinku. V online aj kamenných kníhkupectvách ako aj na www.hnkonto.sk je už dostupná publikácia 30 životov s podtitulom Pohnuté osudy známych Slovákov.

Prináša 30 príbehov osobností slovenskej kultúry, literatúry, hudby ale i vedy či politiky. Odhaľuje zákulisie ich životov, ukazuje na málo známe fakty a odhaľuje pozadie ich pohnutých osudov.

Kultúra aj politika

Príbehy sú doplnené exkluzívnymi fotografiami. Tridsiatka ľudí, ktorých často neľahké životy publikácia opisuje, zahŕňa okrem iných mená ako Eva Kostolányiová, Bety Majerníková, Marián Varga či otec slávnych herečiek, Jozef Vášáry. Nechýbajú ani profily osobností spojených s politikou – Františka Gaulidera či Ernesta Valka.

Autorský kolektív pod vedením Alžbety Pňačekovej opísal aj pohnutý osud fenomenálnej Hany Hegerovej či Jozefa Cígera Hronského.

Kniha vznikla na základe úspešného seriálu, ktorý každý týždeň už niekoľko rokov vychádza v HN magazíne – magazíne Hospodárskych novín. Prináša nielen neznáme zákutia zo života večných rebelov. Ale aj tých, čo vzdorovali režimu, bojovali s vnútornými démonmi či žili až príliš krátko a intenzívne. K tomu sa pridávajú takzvaní smutní hrdinovia.

Autormi sú redaktori Hospodárskych novín a Daniel Hevier ml.

MAFRA Slovakia / 30 životov

​O vydavateľstve

MAFRA Slovakia pôsobí na slovenskom trhu od roku 1992. Je druhým najsilnejším vydavateľstvom na Slovensku, Vydáva viac ako 50 printových titulov, prevádzkuje vyše 14 webových portálov, internetovú televíziu či eventové oddelenie a call centrum a má aj knižnú divíziu, ktorú aktívne posilňuje.

Na jeseň tohto roka a na predvianočný trh MAFRA Slovakia uviedla alebo uvedie tituly: 30 životov, Komediantka, Balans diár 2022, Motivačný diár od Evity na rok 2022, druhé vydanie knihy Čarovné Slovensko, kalendár Čarovné Slovensko, filmová reedícia V lete ti poviem, ako sa mám a tiež pilotné prekladové tituly Žena abstinentka, Nechcená influencerka či Skrachovaný miliardár.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 02:16