StoryEditor

V nedeľu je Svetový deň televízie. Špeciálny spot odvysielajú televízie po celom svete

20.11.2021, 17:00
Autor:
redred
Polminútový spot ukazuje silné stránky televízie, ktorá oslovuje miliardy ľudí na celom svete.

Televízne spoločnosti na celom svete oslavujú 21. novembra Svetový deň televízie. Pripomínajú nám neustálu a intenzívnu premenu televízie do dnešnej podoby. V rámci každoročnej iniciatívy OSN sa na celom svete vysiela a zdieľa špeciálny tridsaťsekundový spot, ktorý ilustruje silné stránky televízie, ktoré sledujú a milujú miliardy ľudí na celom svete.

Televízia zajtrajška, vytvorená už dnes

Svetový deň televízie sa prvýkrát oslavoval v roku 1996. Tohtoročné 25. výročie oslavuje televíziu ako médium, ktoré prináša oveľa viac zážitkov než predtým. Dostupná je kdekoľvek, doma aj mimo domu, na veľkých i malých obrazovkách, naživo alebo streamovaná, ponúka spoločné aj čisto osobné zážitky. Televízia je tiež merateľná, prepojená, personalizovaná a umožňuje cielenie.

„Televízia nás všetkých počas pandémie covidu-19 spojila. Informovala nás, vzdelávala, bavila, a dokonca inšpirovala. Na nedávnej konferencii OSN o zmene klímy COP26 hrali zásadnú rolu vysielatelia z celého sveta. Ukázali nám výzvy a riešenia pri vzájomnej spolupráci v boji s klimatickou zmenou. Nech žije televízia ako médium, ktoré zjednocuje!“ uviedla Caroline Petit z Regionálneho informačného centra OSN pre Európu (UNRIC).

„Pri príležitosti 25. výročia Svetového dňa televízie sa nielen pozeráme späť na neotrasiteľný vývoj televízie, ale zároveň dychtivo hľadíme do budúcnosti. V samotnej DNA nášho média je zapísané, že sa priebežne transformuje a plní potreby našej doby. Poskytuje divákom, televíznym spoločnostiam i marketérom nové platformy, nové možnosti a nové nápady. S týmto vedomím sa nedočkavo tešíme na ďalších 25 rokov aj na všetky inovácie, ktoré nám televízia prinesie, aby nám poskytla ešte pôsobivejší zážitok,“ prehlásila Katty Roberfroid, generálna riaditeľka, egta.

01 - Modified: 2019-11-21 11:06:06 - Feat.: - Title: Dnes je Svetový deň televízie. Oslavuje sa už 23 rokov 02 - Modified: 2017-11-21 15:24:50 - Feat.: - Title: Mediálne organizácie oslavujú Svetový deň televízie
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 17:02