Masterchef Italia
StoryEditor

Talian varí halušky. Z kozieho syra - bryndze

28.01.2018, 09:25
Autor:
(pš)(pš)
Slovensko je ako Taliansko pred sto rokmi, hovorí.

V známej relácii Masterchef v Taliansku varí 23-ročný  súťažiaci Francesco slovenské tradičné jedlo - bryndzové halušky. Pripravuje ich, ako tvrdí z kozieho syra, ktorý sa volá bryndza.  Varenie zároveň dopĺňa rôznymi komentármi, ktorými opisuje zvyklosti v našej krajine. Jedlo objavil, keď cestoval za svojou priateľkou Mariannou na Slovensko, hovorí mladý gurmán. "Zemiaky sa nachádzajú v slovenskej kuchyni tak, ako cibuľa, kapusta a mlieko. Sú to chudobné suroviny, ktoré slúžia na vykŕmenie rodiny. Tam je tradícia päť detí plus mama, otec...Slovensko je ako Taliansko pred 1OO rokmi..."

Pozrite si špeciálnu prípravu nášho tradičného jedla až do konca.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
30. apríl 2024 13:47