StoryEditor

Vanity Fair o kontroverznej titulke: „Za ruku navyše sa ospravedlňujeme"

29.01.2018, 08:42
Autor:
pzpz
Grafikovi ušlo pri úprave titulky niekoľko detailov.

Americký mesačník Vanity Fair každoročne venuje jedno zo svojich vydaní filmovým hviezdam z Hollywoodu. Redakcia vyberie niekoľko osobností na spoločnú fotografiu a svetoznáma fotografka Annie Leibovitz nafotí titulky.

Tento rok na obálke časopisu pózujú napríklad Oprah Winfrey, Nicole Kidman, Tom Hanks alebo Harrison Ford. Svoje miesto na fotografií mal aj James Franco, ktorého však medzi fotením a uzávierkou obvinili zo sexuálneho obťažovania, preto sa ho redakcia rozhodla z hotovej fotky odstrániť. A nakoľko vyťaženosť hercov nedovolila nafotiť nové fotografie, na výslednom portréte sa pomerne výrazne podpísal Photoshop.

Redakcia si nevšimla pár grafických chýb a Reese Witherspoon obdržala od grafika tri nohy a dokonca nie je jasné, na čom sedí.

Twitter

​Herečka si z chyby ťažkú hlavu nerobí a na Twitteri vtipkovala: „Nuž… Myslím, že teraz to už všetci vedia… Mám tri nohy. Dúfam, že ma dokážete akceptovať takú, aká som…”

Oprah Winfrey namiesto jednej nohy navyše, dostala naviac jednu ruku. Na Witherspoonovej tweet odpovedala, že nemá problém s jej treťou nohou, ak ona bude akceptovať jej tretiu ruku.  

Twitter Twitter

​Speváčka a herečka Zendaya na fotografií nedostala niečo naviac, ale narozdiel od spomenutých dvoch dám, jej jednu nohu zobrali.

Twitter

​Redakcia Vanity Fair sa vyjadrila, že tri ruky Oprah Winfreyovej sú chyba, ktorú v digitálnej verzii napravia. V prípade Witherspoonovej trvajú na tom, že nejde o tretiu nohu, ale o látku šiat.

Na prvý pohľad sa môže zdať, že pôjde o poriadny trapas, v skutočnosti ale chyba priniesla magazínu publicitu. Fotografia sa rýchlo šíri internetom.

Hollywoodske číslo vyjde 6. februára.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
08. máj 2024 10:15