archív Vahrama Chuguryana
StoryEditor

V. Chuguryan: Budem sa snažiť dosiahnuť v spravodajstve RTVS optimálny stav

15.03.2018, 18:42
Autor:
TASRTASR
Na novej pozícii nevidí rozpor s predchádzajúcim pôsobením na ministerstve školstva.

Hoci je spravodajstvo RTVS podľa posledných prieskumov verejnosťou považované za najobjektívnejšie, má i rezervy. Pre TASR to uviedol nový riaditeľ sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Vahram Chuguryan.

Priznal tiež, že generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník mu prisľúbil plnú podporu pri identifikovaní slabých miest a pri presadzovaní koncepčných zmien v spravodajstve RTVS.

Na vedúcu pozíciu nastupuje Chuguryan 16. marca. Spolu s ním postúpi na novú pozíciu vedúcej Odboru televízneho spravodajstva a aktuálnej publicistiky Hana Lyons a vráti sa sa aj bývalý riaditeľ Sekcie programových služieb Slovenského rozhlasu Vincent Štofaník, ktorý zastreší investigatívnych Reportérov. Všetci traja nahradia Juraja Rybanského a Borisa Chmela, ktorí ukončili spoluprácu s RTVS k 15. marcu.

​Chuguryan chce to, na čom je treba popracovať, najskôr prebrať v internom prostredí. Deklaroval, že chce pri vedení spravodajstva rešpektovať i názor jednotlivých členov spravodajského tímu a aj tieto podnety implementovať v procese zavádzania nových krokov. Jeho snahou bude dosiahnuť optimálny stav. "Som presvedčený, že pôjde o spoločný záujem všetkých kolegov zo spravodajstva a celého vedenia RTVS," povedal.

Profesionálna výzva

Rozhodnutie prijať ponuku Rezníka malo pre nového šéfa spravodajstva verejnoprávneho vysielateľa dve roviny – sentimentálnu a predovšetkým odbornú. "Jednak som dostal možnosť vrátiť sa na svoje prvé profesionálne pôsobisko, kde som prežil suverénne najkrajšie a najdlhšie roky pracovného života, zároveň som sa však ocitol pred veľkou výzvou spojenou s profesionálnou príležitosťou pohnúť veci správnym smerom," netajil Chuguryan. Zvýraznil aj svoj vzťah k verejnoprávnemu médiu. "Vždy som bol presvedčený, že pôsobenie v takomto médiu je vrcholom práce pre novinára," zdôraznil.

V novej pozícii nevidí rozpor so svojím predchádzajúcim pôsobením na poste hovorcu ministerstva školstva. "Komunikačný odbor, rovnako ako všetky ostatné odbory, sekcie a oddelenia každého ministerstva, zo zákona nepracuje pre politikov, ale pre štát, teda pre občanov. Jeho poslaním je poskytovať verejnosti užitočné praktické informácie a stanoviská rezortu k otázkam, ktoré ju zaujímajú. Väčšinou sú to vysoko odborné témy," uviedol.

Vahram Chuguryan začal pracovať v spravodajstve STV v roku 2000 ako zahranično-politický redaktor, kde zotrval do roku 2008. Následne riadil komunikačné oddelenie na Ministerstve hospodárstva SR a od roku 2010 pôsobil v skupine SPP. V roku 2016 nastúpil na pozíciu riaditeľa komunikačného odboru Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a potom súkromne podnikal.

01 - Modified: 2024-04-11 09:32:46 - Feat.: - Title: Šéf Európskej vysielacej únie: Som rád, že slovenská vláda reviduje legislatívu o RTVS. Nie je neskoro 02 - Modified: 2024-04-08 09:45:37 - Feat.: - Title: Ako ďalej RTVS? Na odbornú debatu príde aj šéf EBU Noel Curran 03 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 04 - Modified: 2024-03-13 10:39:43 - Feat.: - Title: Danko chce urobiť ďalšie poriadky s novinármi. Koalícia opakuje, že RTVS má patriť všetkým 05 - Modified: 2024-02-26 08:38:54 - Feat.: - Title: Koalícia pritvrdzuje voči RTVS: Po Dankovi už aj Blaha žiada "vyriešiť" verejnoprávnu televíziu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 20:29