Ján KuciakTASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Emotívny odkaz vláde. Vznikla nová verzia slovenskej hymny so zábermi Fica, Kaliňáka či Danka

04.05.2018, 14:20
Autor:
(pš)(pš)
Slovenskú hymnu prespievali Joan Baezová a Juraj Benetin.

Po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej  sa sformovala iniciatíva Za slušné Slovensko. Tá bola organizátorom pochodov a zhromaždení po celom Slovensku - za slušnejšie Slovensko. V Bratislave vždy po ukončení zhromaždenia vystúpil na pódium Juraj Benetin zo skupiny Korben Dallas, ktorý zaspieval slovenskú  hymnu. Počas pohnutých udalostí vystúpila v Bratislave Joan Baezová, ktorá svoj koncert venovala ako pamiatku zavraždenej dvojice.

Iniciatíva za Slušné Slovensko v týchto dňoch prichádza s novou nahrávkou slovenskej hymny, ktorú prespievali interpreti Joan Baezová a Juraj Benentin.  Vo videoklipe sú použité kontroverzné výroky expremiéra Roberta Fica, viacerých koaličných politikov či iné výrazné momenty súvisiace so situáciou po vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Slovenská hymna v tomto podaní bola nahratá v Bratislave a v USA. 

Už túto sobotu sa v deň plánovanej svadby zavraždenej dvojice uskutoční koncert ako prejav spolupatričnosti v Gregorovciach, odkiaľ pochádzala Martina Kušnírová.

Joan Baezová je americká folková speváčka, ktorá často svojimi piesňami reaguje na spoločneskú situáciu. Takto to bolo napríklad aj na Bratislavskej lýre v roku 1989, kedy prerušila svoje vystúpenie a v priamom prenose pozdravila signatárov Charty 77, vrátane Václava Havla. "Chcela by som venovať túto pieseň Charte 77,“ povedala po slovensky.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 22:49