Idnes.cz
StoryEditor

Rakoviny sa dá zbaviť na toalete. V Česku čelí doktorka škandálu, v Teleráne radila Slovákom

11.06.2018, 23:27
Autor:
(pš)(pš)
Psychiatrička Jarmila Klímová tvrdila svojim pacientom, že rakovina sa dá "vykadiť".

V  pondelkovej rannej relácii televízie Markíza Teleráno -  svoje rady poskytovala česká psychiatrička a psychosomatička Jarmila Klímová. Nič by na tom nebolo divné, keby len prednedávnom neodvysielala Česká televízia dokument Obchod so zdravím. Dokument je o alternatívnej liečbe terapeutického inštitútu Aktip, ktorý vedie práve spomínaná psychosomatička Jarmila Klímová. 

Tá spolu so svojimi kolegami poskytuje rady, v ktorých tvrdí, že na metastázy je dobrý milenec a že rakovinu je možné po detoxikácii "vykadiť". Reportážou sa Česká televízia vrátila k dokumentom pod názvom Infiltrácia. Ženou, ktorá sa infiltrovala a pol roka inkognito navštevovala terapeutický inštitút Aktip je herečka Ivana Lokajová. Tá reportáž točila vybavená niekoľkými skrytými kamerami. Do inštitútu prišla s problémami so štítnou žľazou. Avška nedostalo sa jej žiadnej liečby, naopak Ivana Lokajová podstúpila rôzne procedúry a divné vyšetrenia, za ktoré zaplatila nemálo peňazí. O reportáži si viac môžete prečítať tu.

Jarmila Klímová je mediálne známa a populárna psychosomatička. Prezentuje sa v médiách ako odborníčka - vystupovala v Show Jana Krausa, poskytuje rozhovory viacerým médiám. Najnovšie, už po tom, čo Česká televízia odvysielala reportáž, sa Jarmila Klímová objavila ako hosť v rannej relácii televízia Markíza - Teleráno.

Vyjadrenie televízie Markíza si môžete prečítať v tomto článku:

Ukážka z dokumentu Obchod so zdravím:

01 - Modified: 2018-06-12 13:59:51 - Feat.: - Title: Máme aj kontroverzných hostí, bráni sa Markíza po účasti kritizovanej českej doktorky v Teleráne
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 15:15