740thefan.com
StoryEditor

Fox zvýšil svoju ponuku na televíziu Sky na 24,5 miliardy libier

11.07.2018, 10:49
Autor:
ČTKČTK
Prekonal tak ponuku konkurenčnej americkej firmy Comcast.

Mediálna spoločnosť 21st Century Fox podnikateľa Ruperta Murdocha si zaistila kúpu britskej platenej televízie Sky, keď zvýšila svoju ponuku na 24,5 miliardy libier. Svojou vylepšenou ponukou Fox prekonal ponuku konkurenčnej americkej firmy Comcast. Vyplýva to z dnešného vyhlásenia spoločnosti.

Novú ponuku Foxu už schválil nezávislý výbor Sky. Fox zvýšil ponuku na 14 libier na akciu z pôvodných 10,75 libier na akciu. Comcast ponúkal za jednu akciu 12,5 libry.

Nová ponuka predstavuje v porovnaní s cenou akcií pred zverejnením prvej ponuky na Sky zisk viac ako 80 percent, agentúra Reuters však upozornila, že akcie Sky v utorok uzavreli na cene 15,01 libry. Niektorým akcionárom by sa tak aj vylepšená ponuka mohla zdať príliš nízka a mohla by sa ešte objaviť protiponuka od Sky.

Fox, ktorý už v Sky vlastní podiel 39 percenta, uzavrel počiatočné dohodu už v decembri 2016. Tento rok v apríli sa však objavila konkurenčná ponuka od Comcast.

Britský protimonopolný úrad by mal schváliť dohodu už tento týždeň. Úrad sa pôvodne obával, že v prípade akvizície by mala Murdochova rodina príliš veľký vplyv na britské spravodajstvo. Fox v reakcii na to ponúkol, že predá spravodajský kanál Sky News.

Zábavné aktivity firmy Fox, vrátane podielu v televízii Sky, hodlá teraz prevziať americký zábavný gigant Walt Disney za viac ako 71 miliárd USD. O tieto aktivity mal záujem tiež Comcast.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 06:14