RTVS
StoryEditor

Pumpa sa v novom roku na obrazovky nevráti

03.01.2022, 21:00
Autor:
hrnhrn
Satirická relácia si dáva na neurčité obdobie pauzu.

V sobotu 15. januára sa na sobotné obrazovky Jednotky vrátia s premiérovými časťami Záhady tela, ktoré doplní talk show Neskoro večer. Ako sme vás už informovali, Pumpa v programových plánoch nefiguruje.

„RTVS vysielala seriál Pumpa v roku 2021 v jarnej a tiež aj v jesennej vysielacej štruktúre. Po vzájomnej dohode s tvorcami si Pumpa v jarnej vysielacej štruktúre 2022 dáva pauzu a na obrazovkách sa neobjaví. RTVS zároveň nevylučuje, že sa v budúcnosti seriál Pumpa na jej obrazovku vráti.“ uviedla hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová.

RTVS prestávku potvrdila aj na facebooku relácie: „Pumpa si dáva na neurčité obdobie pauzu! Určite nezúfajte, na obrazovky sa raz určite vrátime!“ Kedy sa tak stane, zatiaľ televízia bližšie nešpecifikovala. Posledné vydanie televízia odvysielala pred sviatkami, 18. decembra.

Pumpu mala na obrazovkách Jednotky premiéru na konci septembra 2020. Satirický pohľad na aktuálne dianie vysielala RTVS každú sobotu po 21.25 h. „Tento seriál by mal byť malým milým pozastavením sa, oddýchnutím si od každodenného zhonu a zároveň vtipným zhrnutím uplynulého týždňa,“ povedal o Pumpe jej producent a režisér seriálu Peter Begányi, ktorý má na konte seriály Jenny, Naši, Semafor alebo historickú detektívku 1890. Pod scenár sa podpísal Tomáš Jančo, ktorý sa ako režisér, scenárista a producent podieľal aj na seriáloch Horná Dolná či Autoškola.

Pol hodinové epizódy seriálu sa odohrávajú na jednej čerpacej stanici, kde sa stretávajú taxikár Dano v podaní Dana Heribana a pumpár Mišo, ktorého stvárnil Michal Kubovčík. Toho neskôr vystriedali Juraj „Šoko“ Tabaček, Juraj Kemka alebo Samuel Spišák. Stabilným členom tímu je aj mlčanlivý štamgast Jari v podaní Tibora Vokouna.

​V jednotlivých epizódach seriálu zavítali na Pumpu ako hostia mnohí politici, vedci, ale aj herci či iné známe tváre verejného života. Najväčšiu mediálnu pozornosť si vyslúžilo vydanie z januára minulého roka, v ktorom bola hostkou ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Preberaná téma tragického úmrtia policajného exprezidenta Milana Lučanského pobúrila viacerých divákov a vzbudila na sociálnych sieťach diskusiu, pričom výrazne prevažovali negatívne komentáre. RTVS sa divákom ospravedlnila, relácia dostala ďalšieho dramaturga a na scenárové podoby dohliadal širší okruh ľudí. V nasledujúcich dieloch tematicky prevažovalo spoločenské spektrum problémov, politici sa však postupne do relácie vrátili.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
22. apríl 2024 21:48