Zdeněk Pohlreich dnes večer uvedie záverečný diel legendárnej reality šou Ano, šéfe!, v ktorej deväť rokov menil tvár nielen českej gastronómie. „Všetko má svoj začiatok, ale aj koniec. A ja si stojím za tým, že v najlepšom sa má prestať. Ano, šéfe! mám určite spojené so svojím prvým stretnutím s televíznym svetom, ale tiež s niekedy až neuveriteľnými ľudskými príbehmi a osudmi. A na niektorých sa skutočne zabudnúť nedá,“ hovorí známy šéfkuchár preslávený svojím priamočiarym prístupom a drsnejšími hláškami.
Posledná epizóda kuchárskej šou sa nakrúcala v historickom pražskom hostinci Na Kačabce, kde sa už za prvej republiky stretávali vtedajší politici. V posledných rokoch bol podnik zrekonštruovaný a teraz si hľadá vlastnú tvár.
"Do podniku prišiel nový nájomca, ktorý sa snažil zmeniť povesť ´opľuvanej štvorky´ tým, že krčmu od základov zmenil," konštatuje režisér dielu Filip Remunda. „Teraz je to tu v takom modernom habite a možno je to moderné až moc,“ komentuje premenu, ktorá niektorých okoloidúcich až desí luxusom, Zdeněk Pohlreich.
Moderný vzhľad totiž odradil bývalú klientelu, ktorá sa teraz radšej schádza hneď vedľa - vo vinárni, kam si zo svojho obľúbeného lokálu preniesli staré relikvie. Prvýkrát za nakrúcania relácie Ano, šéfe! hlavný protagonista presadzuje, aby sa podniku vrátil starý duch. Či sa šéfkuchárovi podarí vrátiť Na Kačabku štamgastov, sa dozviete dnes večer o 21:45 na Prime Plus.
S Ano, šéfe! navštívil od roku 2009 Pohlreich desiatky reštaurácií. Okrem českých, aj niekoľko na Slovensku, v USA či Nemecku. Veľká časť z nich získala práve návštevou kuchárskeho šéfa nový impulz a dodnes patria medzi najvychytenejšie vo svojom regióne. Iné však už patria len minulosti, pretože poctivé podnikanie v gastronómii nie je také jednoduché, ako si možno mnohí mysleli. Aj vďaka programu Ano, šéfe! sa o tom presvedčili milióny divákov v Česku i na Slovensku.