techcrunch.com
StoryEditor

Facebook testuje hlasové ovládanie Messengeru

23.10.2018, 10:56
Autor:
pzpz
Dátum spustenia zatiaľ nie je známy.

Spoločnosť Facebook potvrdila, že testuje možnosť hlasového ovládania svojej chatovacej služby Messenger. Podobné dohady sa začali objavoval na zahraničných portáloch už v roku 2016, kedy tomu, že sa možno uskutočňuje testovanie, napovedalo nové tlačidlo asistenta M, ktorý sa zobrazoval v hornej časti Messengeru. Po kliknutí na jeho ikonu sa spustilo počúvanie hlasových príkazov pomocou ktorého máte tri základné možnosti. 

Podľa portálu TechCrunch by táto funkcia mohla čoskoro umožniť používanie hlasu na diktovanie a odosielanie správ, iniciovanie hlasových volaní a vytvorenie pripomienok.

Hlasové ovládanie by platforme zabezpečilo jednoduché hands free používanie a uľahčilo tak pracovanie komunikačnej sociálnej sieti. Kedy bude nový spôsob fungovania nie je známe. Facebook zatiaľ testovanie len potvrdil.

Messenger má viac ako 1,3 miliardy aktívnych používateľov. Funkcia "Príbehy" má teraz viac ako 300 miliónov denne aktívnych používateľov.

Facebook okrem hlasových príkazov testuje aj vymazávanie správ. Doteraz bola funkciu možné použiť tak, že ste síce vymazali správu, ale neuvideli ste ju len vy. Prijímateľovi správy sa informácia aj napriek vymazaniu zobrazila. Momentálne sa testuje funkcia, pomocou ktorej by sa v doteraz neurčitom časovom limite dala vymazať správa tak, aby sa prijímateľovi nezobrazila, teda úplne. 

01 - Modified: 2018-10-01 08:27:02 - Feat.: 0 - Title: Facebookové stránky môžu byť členmi Facebook skupín 02 - Modified: 2018-10-09 06:47:14 - Feat.: 0 - Title: Facebook uvádza na trh prvý elektronický prístroj pod vlastnou značkou
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
05. máj 2024 22:20