Premiér Peter PellegriniTASR/M. Kapusta
StoryEditor

Szabóová u Pellegriniho končí. Na Úrad vlády smeruje Druckerov človek

23.10.2018, 14:43
Autor:
redredklkl
Beatrice Szabóová by mala v budúcnosti pôsobiť na jednom z veľvyslanectiev.

Dlhoročná hovorkyňa premiéra končí. Beatrice Szabóová sa presúva na ministerstvo zahraničia. Informáciu priniesol web pluska.sk.

Novým šéfom komunikačného tímu predsedu vlády bude človek blízky Tomášovi Druckerovi. Podľa informácií HN ním bude Tomáš Kuča, šéf tlačového oddelenia ministerstva zdravotníctva a bývalý hovorca Slovenskej pošty, kde v minulosti Drucker šéfoval. Jeho agendou má byť komunikačná stratégia a vedenie tímu. Meno nového hovorcu na Úrade vlády by mali oficiálne oznámiť čoskoro.

Odchod Szabóovej 

„Odchádzam od 1.novembra pracovať na ministerstvo zahraničných vecí, keďže sa už dlhodobejšie chcem kariérne posunúť smerom k zahraničným vzťahom," potvrdila pre spravodajský portál Szabóová. 

Pôsobenie na veľvyslanectve

Ako sama priznáva, funkcia na veľvyslanectve ju láka, tvrdí však, že stojí ešte len na začiatku. Priznáva však, že to nie je pre ňu neznáma oblasť. Je to podľa nej prirodzená profesionálna túžba každého pracovníka v diplomacii. 

Podľa informácií Aktualít by však mala v budúcnosti pôsobiť práve na jednom z veľvyslanectiev. 

Szabóová bola dlhé roky hovorkyňou bývalého predsedu vlády Roberta Fica, po výmene v premiérskom kresle pracovala od marca tohto roka aj pre Petra Pellegriniho. Svoju profesionálnu kariéru začínala ako redaktorka TV Markíza. 

01 - Modified: 2023-08-17 07:54:55 - Feat.: - Title: Hovorkyňa, pri ktorej sa za 7 rokov vystriedalo 7 ministrov: Bolo to zaujímavé, ale politiku neriešim 02 - Modified: 2018-12-20 11:54:16 - Feat.: - Title: Z Ficovej hovorkyne diplomatkou. Beatrice Szabóová mieri do Madridu 03 - Modified: 2016-07-20 11:57:22 - Feat.: - Title: Český hajtman zrejme roky využíval fiktívnu hovorkyňu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 03:51